Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    75+ Posting Member lenne's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    106
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Usb/vga-external videocard...sort of.

    Whats up!

    Was surfing the net and found a cool little device...

    A sort of adapter that could extend your desktop threw
    a usb cable,vga in the other end.Pretty good resolution to.

    Have anyone in here experience of this sort of thing?,i mean.
    Could this be good for ex. eicas screen?

  2. #2
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    N Ireland
    Posts
    288
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Usb/vga-external videocard...sort of.

    Yes. I use one of these for my EICAS display (on a 15" Dell monitor) and it works perfectly.
    The adapter is USB to VGA/DVI/HDMI
    Bought mine through eBay.
    Bill
    Bill
    P3D/ IFly737 Pro

  3. #3
    75+ Posting Member lenne's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    106
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Usb/vga-external videocard...sort of.

    Thanks man!I will order 1 or 2 of these things tonight...would be nice to
    install a temporary fmc.
    Quote Originally Posted by lenne View Post
    Whats up!

    Was surfing the net and found a cool little device...

    A sort of adapter that could extend your desktop threw
    a usb cable,vga in the other end.Pretty good resolution to.

    Have anyone in here experience of this sort of thing?,i mean.
    Could this be good for ex. eicas screen?

  4. #4
    MyCockpit Support Staff dodiano's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    El Salvador
    Posts
    992
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Usb/vga-external videocard...sort of.

    Dude you have a link of this adapter?? Any problems with Frame Rates??

    Regards,

    Roberto

  5. #5
    500+ This must be a daytime job Ronson2k9's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    London, ON Canada
    Posts
    528
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Usb/vga-external videocard...sort of.

    Something like this perhaps.

    StarTech USB to VGA Adapter

    StarTech USB to DVI Adapter

    It says you can run up to 5 displays from adapters of this type. That is one display each. Got pretty great reviews too. I must say looks pretty interesting. I have a Tiger Direct store not to far from my house too.

    A few of the good points is you could plug all into a hub and have all your video out of your computer pretty well. So when you need to work on your PC (clean etc) you disconnect one cable and all your monitors are disconnected. Saving knuckles and frustration. Also as the adapters are out of your computer you are reducing heat. Doesn't say anything about frame rates though but FSX is CPU heavy and not so much so much on VC frame rates. So it almost seems like a perfect solution. I have a couple of monitors coming at me soon. Perhaps this weekend so I'm thinking this may do the trick for adding the instruments to my MIP. When it comes time for the radio stack that will be a quick addon as well.

    Cheers
    Ron
    Up Up and away in my beautiful my beautiful - Amphibian

  6. Thanks JWS thanked for this post
  7. #6
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    N Ireland
    Posts
    288
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Usb/vga-external videocard...sort of.

    Quote Originally Posted by dodiano View Post
    Dude you have a link of this adapter?? Any problems with Frame Rates??

    Regards,

    Roberto
    Just do a search on ebay for "USB to VGA adapter" there are many suppliers. I got mine from a UK seller as that is where I live. I have 2 USB adapters running (the other is a 7" MIMO Mini Monitor - touchscreen) and do not notice any FPS hit.
    I am running FS9 on one i5 (Win 7) computer.
    Bill
    Bill
    P3D/ IFly737 Pro

  8. Thanks autocadplease thanked for this post
  9. #7
    75+ Posting Member lenne's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    106
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Usb/vga-external videocard...sort of.

    My usb/vga adapter arrived today!Installed the driver and pluged in
    the extra monitor...worked well must say!

    But having some issues now with my glass cockpit displays
    repositioning after running fs9.

    Time for some hair pullin

  10. #8
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    N Ireland
    Posts
    288
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Usb/vga-external videocard...sort of.

    Position your displays and then "save" the flight and make it your "default" flight. Windows/MSFS9 then "remembers" your display positions - mine does!!
    Bill
    Bill
    P3D/ IFly737 Pro

  11. #9
    75+ Posting Member lenne's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    106
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Usb/vga-external videocard...sort of.

    Thanks Bill!Will try that...got it working if i choose not to go
    fullscreen on the instruments.
    Your idea sounds alot better cause i dont like having the
    display frames showing.

    thanks again!!
    Quote Originally Posted by Holclo View Post
    Position your displays and then "save" the flight and make it your "default" flight. Windows/MSFS9 then "remembers" your display positions - mine does!!
    Bill

Similar Threads

  1. Researching a New Videocard - try this site
    By ekezz in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 7
    Last Post: 10-16-2009, 06:05 AM
  2. Multi videocard setup help- newbie
    By kevinbergin in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 4
    Last Post: 07-08-2009, 02:03 AM
  3. TH2Go or quad head videocard?
    By Goldmember in forum Cockpit Outside Visualization
    Replies: 18
    Last Post: 05-04-2009, 10:25 AM
  4. Joystick, sort of.
    By Rodney in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 1
    Last Post: 04-09-2006, 02:48 AM
  5. videocard
    By Tom Stian Bjerk in forum PM General Q & A
    Replies: 2
    Last Post: 01-12-2006, 07:58 PM