Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    150+ Forum Groupie BishBash's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK EGSH
    Posts
    166
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    pmdg and lights test

    Is the lights/test/brt/dim switch moddeled in pmdg,basically its on my mip,will i get
    it to work with pmdg logics?

    steve

  2. #2
    500+ This must be a daytime job Nick1150's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Athens
    Posts
    766
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: pmdg and lights test

    Quote Originally Posted by BishBash View Post
    Is the lights/test/brt/dim switch moddeled in pmdg,basically its on my mip,will i get
    it to work with pmdg logics?

    steve
    Hi Steve,

    My lights test switch is fully operational but has nothing to do with FS. It's just a switch to test that all lights (sixpacks, AFDS, etc...) work. It has nothing to do with FS, or PMDG in my cockpitsonic trainer.

    Hope that helps,

  3. #3
    150+ Forum Groupie BishBash's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK EGSH
    Posts
    166
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: pmdg and lights test

    Thanks Nick,
    Now a simple question for you pros,
    The switch has six teminals on the back,
    2xtop
    2xcte
    2xbottom
    I have yet to wire a toggle switch to my cpflight board yet
    can you tell me what the terminals are and how to get this switch up
    and working

    steve

  4. #4
    500+ This must be a daytime job Sean Nixon's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    EGNT
    Posts
    713
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: pmdg and lights test

    Steve

    I can chip in here if it's okay with you.

    If the switch you have from Engravity is the same as the one they supplied me, then this is how to wire that up. The part number on the side of mine is R13-28E, it's essentially an ON-OFF-ON switch. It's known as a DPDT centre off switch (DPDT stands for Double Pole, Double Throw). It's like having two switches in one casing, but for the Light Test we only need to use one.

    Pins 1 and 3 make up one side of the switch, pins 4 and 6 make up the other. The centre pins, un-numbered, but you could call them 2 and 5 respectively, are known as the common (2 is the common for pins 1 and 3, 5 is the common for pins 4 and 6).

    From the MIP737 manual, page 9, you'll see that terminals 7, 8 and 9 are used for the lights test function. Terminal 9 is the common.

    You'd connect pin 1 on your switch to terminal 8 on the MIP737 board (DIM)

    You'd connect pin 2 on your switch to terminal 9 on the MIP737 board.

    You'd connect pin 3 on your switch to terminal 7 on the MIP737 board (TEST)

    Don't worry that this seems 'upside down', it's just the way the switch works inside.

    You'll also notice the MIP737 board doesn't have a BRT terminal. This is handled by the boards logic.

    Have fun, as usual, feel free to ask if stuck.

    Sean

  5. Thanks BishBash thanked for this post
  6. #5
    150+ Forum Groupie BishBash's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK EGSH
    Posts
    166
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: pmdg and lights test

    Brilliant once again Sean,

    Just now wired as per above,im assuming when i hit the switch to test say all the leds that i have installed so far
    will light up but no i get nothing.

    thanks for your time
    steve

  7. #6
    500+ This must be a daytime job Sean Nixon's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    EGNT
    Posts
    713
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: pmdg and lights test

    I'm unsure how it interfaces with PMDG. According to CPFlights website, features that work in PMDG are supported by the MIP737. So the question is, does the light test switch do anything in PMDG?

  8. #7
    150+ Forum Groupie BishBash's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK EGSH
    Posts
    166
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: pmdg and lights test

    Thats brings me back to original post, I dont see a light test switch in pmdg737ng so i guess
    if the pmdg doesnt have it then nor will I
    (right back to the psu)

    Regards

    steve

  9. #8
    500+ This must be a daytime job Sean Nixon's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    EGNT
    Posts
    713
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: pmdg and lights test

    There may be a work-around to get it working without PMDG, say by altering the circuit to do the test as in real life, but I wouldn't know if that's possible or where to start. The venerable Mr. Sissons may know.

    Does Prosim737 model this feature? http://marty.selfip.com/

    Sean

  10. #9
    150+ Forum Groupie BishBash's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK EGSH
    Posts
    166
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: pmdg and lights test

    I will await Mr sissons reply,
    I notice the new NGX does have the switch,
    Dont know about prosim.

    steve

  11. #10
    25+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Italy
    Posts
    74
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: pmdg and lights test

    Hi Steve

    The PMDG 737 dont' have the Test switch simulated. So If you want just check (and Illuminate) the annunciators on the MIP and on the Overhead, you need make a Circuit to light ip them.
    How are connected your MIP's annunciators? By Cp flight MIP interface? By Opencockpit IO cards?

    Let me know and we can wxplain how to.

    Rehards
    Arnaldo

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Cockpit lights interface for PMDG 747-400 available now
    By FBSInfo in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 11
    Last Post: 07-12-2013, 03:32 AM
  2. PMDG 737-800 OH lights offsets ???
    By Nick1150 in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 3
    Last Post: 11-03-2010, 01:59 PM
  3. Pmdg six pack lights and master caution
    By mvc340 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 12-27-2009, 07:06 PM
  4. Hard wiring a master lights test?
    By HondaCop in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 3
    Last Post: 08-27-2009, 06:43 AM