Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    25+ Posting Member brian95's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    34
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    connector cables for BU0836

    hi everyone,
    i'm about to start connecting switches from my cockpit to flight simulator using Leo's card, but i'm not quite sure on how to connect the wires up to it.
    Do I have to use some kind of connector cable? I tried searching online for some but i'm not sure if they are the right type.
    Thanks for your time
    Brian

  2. #2
    500+ This must be a daytime job Sean Nixon's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    EGNT
    Posts
    713
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: connector cables for BU0836

    If it's just switches you are connecting to your input card, then you can use pretty much any cable you can lay your hands on, as the electrical load carried in those cables is insignificant. Telephone cable, alarm cable, CAT5 cables are good because they are small and easy to work with.

    When you start wiring up LED's and gauges, the load increases and you'll have to be sure you use a cable that can carry the intended load.

  3. #3
    25+ Posting Member brian95's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    34
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: connector cables for BU0836

    hi Sean,
    thanks for the reply. so i guess it would be okay to use these small wires i have. i'm not sure about how they connect to the card though, whether to solder directly onto it or not, as it seems it shouldn't be soldered directly.

  4. #4
    500+ This must be a daytime job Sean Nixon's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    EGNT
    Posts
    713
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: connector cables for BU0836

    I see what you are asking now. The card is shipped with pin connectors, connect the cables to them and then plug the connector to the card.

  5. #5
    25+ Posting Member brian95's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    34
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: connector cables for BU0836

    Hi Sean,
    thanks for helping out. Yes, I have the connector pins, I just wasnt sure if i should have used them for soldering.
    thanks again
    Brian

Similar Threads

  1. Using flat cables
    By AlexJ in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 4
    Last Post: 06-04-2010, 10:07 PM
  2. USB hubs / extension cables
    By rottenlungs in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 7
    Last Post: 08-27-2009, 05:14 AM
  3. Does anyone know what this connector is?
    By peterkwu in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 10
    Last Post: 04-20-2009, 11:45 AM
  4. Cables & wires 0,1mm
    By AchillesP in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 01-06-2009, 11:11 AM
  5. USB cables
    By wchambers in forum Phidgets & Cockpit Simulator Builder
    Replies: 2
    Last Post: 02-15-2005, 04:36 PM

Tags for this Thread