Page 1 of 11 12345 ... LastLast
Results 1 to 10 of 101
  1. #1
    500+ This must be a daytime job Boeing 747 Flyer's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    England
    Posts
    771
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    USBServos Software not working?

    Hello everyone,

    I have recently received my USBServos Card and connected to it a Servo, which I have previously tested with a Servo Tester and it works fine.

    The Red LED on the card lights up, the computer recognises the USB connection (when I start USBServos Software it detects it as device "2132"), and finally I tested the Servo pins with a Multimeter and I definitely receive a 5V power supply.

    The problem? Well, similar to another user on the forum, when I move the slider along the bottom, or manually enter a value, and click send, the servo does not seem to move at all. I have ensured the Pins and Wires are the correct way around.

    I remember somebody posted a link to a site which tells you how to test these Cards, sadly the link does not seem to elaborate on the USBServos Card.

    Any ideas?

    Thanks alot,

    Jack

    P.S: I apologise for making a new thread, but this is a new issue and separate from my other threads.

  2. #2
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    948
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: USBServos Software not working?

    Jack

    I think we have been expecting this post On your servo lead connector what is the sequence of signals? Is it positive(red), signal(yellow), ground(black) ? Presumably you have connected a 5volt supply to the USBServoscard

    David

  3. #3
    500+ This must be a daytime job Boeing 747 Flyer's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    England
    Posts
    771
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: USBServos Software not working?

    Quote Originally Posted by fordgt40 View Post
    Jack

    I think we have been expecting this post On your servo lead connector what is the sequence of signals? Is it positive(red), signal(yellow), ground(black) ? Presumably you have connected a 5volt supply to the USBServoscard

    David
    Don't worry David, I know my difference between GND, 5V and DATA =).

    The software and card seem to be communicating - The Red LED lights up only when I start the USBServos softwware, meaning there is a definitive link.

    Yes, the 5V supply is conected (look at first post).

    Strange huh?

  4. #4
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    948
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: USBServos Software not working?

    Jack

    So what is the sequence of pin numbers and their associated signals on your servo lead to USBcard connector then?

    David

  5. #5
    500+ This must be a daytime job Boeing 747 Flyer's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    England
    Posts
    771
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: USBServos Software not working?

    Yes, it is Red -> Orange -> Black, in accordance with the O/C manual.

    It is connected the correct way around into Servo slot 1, I also tried 3 and 4 too.

  6. #6
    500+ This must be a daytime job 737NUT's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Indianapolis, IN
    Posts
    778
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: USBServos Software not working?

    I use IOCP Console with-in SIOC to test my servo's. Write a short script and load it. To me it is much easier to use. I have never used the servo software. Only SIOC.

  7. #7
    500+ This must be a daytime job Boeing 747 Flyer's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    England
    Posts
    771
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: USBServos Software not working?

    Okay, as you know I'm not all too experienced with the SIOC lago, but I'll load the following script:

    Code:
    var 9000, name Servo4, Link USB_SERVOS, Output 1, PosL 0, PosC 511, PosR 1023, Type 2 // Servo Motor
    Var 9003, name IAS, Link FSUIPC_INOUT, Offset $02BC, Length 4 // Indicated Air Speed * 128
    {
    L0 = &IAS / 1.5
    &Servo4 = L0 + 213
    }
    Then I open the IOCP Console, no need to start FSX?

    Then, I activate the vars manually through clicks in the IOCP Console, right?

    If I'm wrong, please don't attack me, just post a script that I could use. Thanks. In fact, 737NUT, could you jsut post the SIOC testing script you use?

  8. #8
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    948
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: USBServos Software not working?

    Jack

    I was only eliminating the obvious first. By all means try a script but as 737Nut`s advice previously, make sure that the values are within the servo range, else you could burn it out. I assume that you are using iocards_test.exe as your testing programme and that the analogue inputs on the left of the graphics display are fluctuating in value?

    David

  9. #9
    500+ This must be a daytime job Boeing 747 Flyer's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    England
    Posts
    771
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: USBServos Software not working?

    Quote Originally Posted by fordgt40 View Post
    Jack

    I was only eliminating the obvious first. By all means try a script but as 737Nut`s advice previously, make sure that the values are within the servo range, else you could burn it out. I assume that you are using iocards_test.exe as your testing programme and that the analogue inputs on the left of the graphics display are fluctuating in value?

    David
    Yes David, that is correct.

  10. #10
    75+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    125
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: USBServos Software not working?

    Jack,

    how will you get the IAS value from FSUIPC if you don't start FSX?

Page 1 of 11 12345 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 02-28-2011, 04:09 PM
  2. Real-World Aircraft Instruments interfaced to FSX via SIOC & USBServos
    By Boeing 747 Flyer in forum My Cockpit Update
    Replies: 1
    Last Post: 08-07-2010, 09:58 AM
  3. USBSERVOS Card testing
    By Tripacer in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 01-14-2009, 12:25 AM
  4. USBServos Card Testing
    By Tripacer in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-2008, 12:37 AM
  5. What are you working on?
    By Bob Reed in forum My Cockpit Update
    Replies: 21
    Last Post: 12-22-2006, 12:22 PM