Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    75+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    California
    Posts
    119
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Flight Illusion 737 Flaps Gauge

    Please help f you can. I recently purchased an additional F.I. flaps gauge to go with my other F.I. gauges ( attitude, I.A.S., digital altimeter) my problem is the flaps gauge is recognized as a large single needle gauge, and of course that's what the I.A.S. is, so the flaps gauge wants to act as a airspeed gauge instead of a flaps gauge. I hooked up the flaps gauge by itself but still it won't work right. I tried assigning a new I.D. to it but the program will NOT accept it. What am I doing wrong? For those who have already installed yours I could realy use some help. As always THANKS. Dave

  2. #2
    25+ Posting Member pylet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North Pole, Alaska
    Posts
    74
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Flight Illusion 737 Flaps Gauge

    Mine comes up as a small gauge;single needle assigned to surfaces with a function of flap indicator. The plate type is 013: surfaces; flap indicator bpeing 737. The description is Flaps indicator Left= Offset 1, Right= Offset 2. 0=Flaps retracted, 16383=100% (max flap angle). Make sure you have the current software. Other than that I'm not sure what may be wrong.

    I hope it works out for you. Good luck.
    Lyle Kirgan
    B737NG SSTD Owner

  3. #3
    75+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    California
    Posts
    119
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Flight Illusion 737 Flaps Gauge

    Now it works as a flaps gauge, however, if I chosoe flaps 40 it shows flaps 20 on the gauge, flaps 5 shows flaps 1, at least it is acting as a flaps gauge and not the larger I.A.S. gauge. Thanks for your help. Dave

  4. #4
    25+ Posting Member pylet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North Pole, Alaska
    Posts
    74
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Flight Illusion 737 Flaps Gauge

    I'm glad it is finally working somewhat for you now. You might have to calibrate the gauge now and that can be done inside the gauge software. Good luck.
    Lyle Kirgan
    B737NG SSTD Owner

  5. #5
    25+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Plano,TX
    Posts
    35
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Flight Illusion 737 Flaps Gauge

    Are there any cheaper alternitaves to this product, because I saw a link on one website and I can't find the link, or website?

    Thanks in advance
    Alex

Similar Threads

  1. Flight Illusion Attitude Gauge Problem
    By davemckee in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 03-17-2010, 05:55 PM
  2. Help with Flight Illusion EGT gauge & PM
    By Daveanne in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 7
    Last Post: 05-02-2009, 02:52 PM
  3. Flaps gauge
    By Jackpilot in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 3
    Last Post: 07-15-2008, 02:09 PM
  4. Flight Illusion Gauge Problem
    By Fred Kurasiewicz in forum PM General Q & A
    Replies: 4
    Last Post: 01-13-2006, 06:34 AM