Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    10+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    15
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Unhappy Glitch with my new ACE 737 yoke

    My ACE 737 yoke arrived at work yesterday morning after it's long journey across the pond.

    I had a few weeks lead time after placing my order - the ACE team kept me informed of my order status, and I was happy to wait for what I see as being the best of the commercial yoke options on the market.

    Having opened the packing crate I was really impressed with the quality of the yoke - it is heavily engineered, and the quality of the casting and finish is superb.

    Unfortunately when connected to the sim there is a problem with the ailerons - roll is 50 degrees or more to the left, but barely 30 degrees to the right. Also when I try to calibrate the raw data from the potentiometer changes significantly with the yoke rolled repeatedly from full left to right.

    I reckon that the potentiometer has shaken loose in transit, or the link to the potentiometer has come loose.

    This is not good, mostly as I have next week off to work on my pit. I don't regret buying the ACE yoke one bit, and I am hopeful that ACE can talk me through fixing the problem or get a spare part on the way to me soon. If only i'd had the money to buy the FO yoke at the same time!

    On a positive note the rest of the yoke works well and is a whole world apart from my Saitek yoke in terms of realism. I am sure when tech support at ACE have done their stuff there will be no looking back.

    CC

  2. #2
    300+ Forum Addict Shawn's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Kamloops, British Columbia
    Posts
    443
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Glitch with my new ACE 737 yoke

    "Also when I try to calibrate the raw data from the potentiometer changes significantly with the yoke rolled repeatedly from full left to right."

    I was having a similar problem with rudder pedals from Precision Flight Controls. When I calibrated the pedals they would work fine until I re-booted the computer and then the calibration numbers in FSUIPC would be completely different and the pedals would have to be re-calibrated? Is this similar to your issue? if so I would be interested in hearing how you fix the problem, I was starting to think it must be a faulty pot in my pedals as well.

    Shawn

  3. #3
    10+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    15
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Glitch with my new ACE 737 yoke

    I connected the yoke to a non-flightsim PC and the problem was still there: if I move the the yoke repeatedly from left to right during calibration the raw data values at the extremes of travel are different every time, and there is a clicking noise mid travel. I am confident this is mechanical - it isn't possible to calibrate the ailerons at all.

    CC

  4. #4
    10+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Brampton, Ontario
    Posts
    16
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Glitch with my new ACE 737 yoke

    I am writing a tutorial for you with pictures. Hopefully we can get this issue sorted for you. IF not, don't worry... we have other options in place.

    Your 100% satisfaction is our goal.

    Regards,
    Ali - 737YOKE ACE Team

  5. #5
    10+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    15
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Glitch with my new ACE 737 yoke

    Thanks for your quick reply, both here and by email.

    cc

  6. #6
    10+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Brampton, Ontario
    Posts
    16
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Glitch with my new ACE 737 yoke

    Did you receive my email ? I sent it today.. but it was returned. mailed again.

    Ali - 737 Yoke Team

  7. #7
    10+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    15
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Glitch with my new ACE 737 yoke

    Not yet. If I don't get it by later today I will send you an email with a couple of other addresses to try.

    Andy

Similar Threads

  1. Cessna Yoke Column - Yoke Movement ?
    By Ronson2k9 in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 2
    Last Post: 04-20-2010, 01:09 PM
  2. Which yoke to buy...?
    By pilotwannabe in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 21
    Last Post: 01-25-2010, 03:32 PM
  3. FSUIPC glitch
    By Westozy in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 0
    Last Post: 05-12-2008, 06:52 AM
  4. 737 Yoke
    By ian@737ng.co.uk in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 3
    Last Post: 04-09-2008, 10:31 AM
  5. Tiny glitch in forum configuration
    By Yoshi in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 4
    Last Post: 09-18-2007, 09:05 AM