Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    edkb
    Posts
    9
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mycockpit.org Eyefinity FS2004 FSX with cockpit-monitors

    Hi there,

    greetings from germany.

    Im looking for some experiences about the new ATI-cards (5xxx) with eyefinity.

    Has someone of you testet this in Flightsim?

    Im just about to by a new PC (AMD PH2 955) and in the 2. step something for outside visualisation. Im thinking about a ATI 5750 and 3 LCD monitors (21-24", depends on my money). Of cource one of the three has to be with displayport.

    Is it possible to run 3 monitors in Eyefinity and with a second (NVIDIA) card running two additional screens for the instruments?

    Right now Im using a ATI 9550 with a 21"crt and a PCI NV5200 for two 12" Touchscreens. This runs a bit too slow on my A64 4000+ but its possible.

    Thanks for any comment

    Greetings from EDKB

    /Hendrik/

  2. #2
    150+ Forum Groupie twisted8's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    California
    Posts
    243
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Eyefinity FS2004 FSX with cockpit-monitors

    Hello! Yeah I have a 5850 with 3 monitor for outside view and a 4670 for 2 monitors for instruments. Runs good on my oc core2duo. The only downside is the lack of bezel management but I hear it's coming. Also make sure you have a good power supply 750w+. had to upgrade mine!!

  3. #3
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    edkb
    Posts
    9
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Eyefinity FS2004 FSX with cockpit-monitors

    Hi twisted8,

    are u using fs9 or fsx?
    Im planing to by a 5750. Do you think its enough for fs9?

    It should be possible to build brezel for yourself. On some monitors its possible to adjust the horizontal position of the picture (at the monitor itselv). Brezel management is the same. I tried a view monitors at work. If they are connected with DVI some work, some not. If they are connected per VGA it should work on every Monitor.

    Im sorry, Im a little bit in a hurry, so a dont check every word if its correct...

    Greetings from EDKB

    /Hendrik/

  4. #4
    150+ Forum Groupie twisted8's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    California
    Posts
    243
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Eyefinity FS2004 FSX with cockpit-monitors

    I'm using FSX, I think a 5750 would be ok for FS9 but I don't know first hand, so I can't tell you for sure.
    I see what you mean, I have not tried shifting the monitor display using the built in settings but I see how this could work. I'll have to give it try!

  5. #5
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    edkb
    Posts
    9
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mycockpit.org Re: Eyefinity FS2004 FSX with cockpit-monitors

    Quote Originally Posted by twisted8 View Post
    I'm using FSX, I think a 5750 would be ok for FS9 but I don't know first hand, so I can't tell you for sure.
    Thanks for that. Perhaps my money will be enough for a 5770. We will see... For FSX I think my whole machine will be too slow for a complex plane, a huge of ai-traffic and nice weather. Because of that Im planing to stay at FS9 as long as it works.

    /Hendrik/

  6. #6
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    South Africa
    Posts
    251
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Eyefinity FS2004 FSX with cockpit-monitors

    I am using a 5870 with eyefinity and 3x23" screens. It works great but because of FSX buggering up the mouse cursor which continues to flicker on the screen. I think if i had to do it over AND i had space i would rather use a projector.

    But i AM happy with the Eyefinity across 3 screens.

  7. #7
    150+ Forum Groupie twisted8's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    California
    Posts
    243
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Eyefinity FS2004 FSX with cockpit-monitors

    You should try to fix the mouse flickering problem, it takes a toll on your FPS. The problem is caused by 2D panels being too wide when using 3 monitors. You need to change your aircraft.cfg to make the panels smaller and the problem will go away.

    check the steps here:
    http://www.mycockpit.org/forums/show...pits!!-problem!!

    edit: doh wait, i just noticed you posted the solution. Do you still have the problem? your instructions fixed the problem for me.

  8. Thanks shearder thanked for this post
  9. #8
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    South Africa
    Posts
    251
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Eyefinity FS2004 FSX with cockpit-monitors

    Yeah i posted that but now, for some reason, it is doing it... very strange even after a reinstall and new system install... hmmmm

  10. #9
    150+ Forum Groupie twisted8's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    California
    Posts
    243
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Eyefinity FS2004 FSX with cockpit-monitors

    AH ok, yeah what I did after I loaded my aircraft was to load one panel at a time: shift+1, shift+2, etc and the panels that don't load have the problem and need to be resized. Restarting FSX after each change seemed to work better. Hope that helps!

  11. #10
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    South Africa
    Posts
    251
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Eyefinity FS2004 FSX with cockpit-monitors

    Ah thanks twisted. I will give that a shot.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Eyefinity and FSX
    By litebkt in forum Video Interfacing and Hardware
    Replies: 7
    Last Post: 03-01-2010, 04:32 PM
  2. 3 Monitors - Eyefinity!! Yeah Baby Yeah!!!
    By shearder in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 3
    Last Post: 02-15-2010, 01:10 PM
  3. ATI Eyefinity - Multi Monitors
    By jmig in forum Cockpit Outside Visualization
    Replies: 2
    Last Post: 09-23-2009, 10:13 PM
  4. Monitors as Cockpit
    By Fairford in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 2
    Last Post: 04-02-2008, 05:17 PM
  5. Time to wake up cockpit, monitors/displays
    By SMS in forum PM General Q & A
    Replies: 7
    Last Post: 01-24-2007, 11:42 AM

Tags for this Thread