Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Oxford UK
    Posts
    7
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Saitek Multi Panel and Switch panel

    I have both the saitek Switch panel and the Multi Panel. They are both USB panels with Saitek drivers. Unfortunately they only really work with the default 2009 and FSX aircraft which are not very good to say the least.

    I've tried Saitek and PMDG both of which say there working on it, last year. Is there a way to run the panels through FSUIPC so I can assign some of the functions to a key which in-turn operate some of the controls. The Yoke and Ruder pedals work in this manner.

    I would prefer not to take the multi panel and switch panel apart. The multi panel is generally a push button panel that operates the auto pilot, trim, flaps and auto throttle. The switch panel is basically all switches.

    If I need to take the panels apart can I run them through a keyboard controller or a usb controller? I want to run the 737, 747 and ND-11 PMDG models. I have both FS9 and FSX

    Any help appreciated

    Steven Higa -- Britsih Airways Virtual Airlines

    Oxford England

  2. #2
    150+ Forum Groupie PDT 200's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Thomasville, NC
    Posts
    160
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Saitek Multi Panel and Switch panel

    Use the mouse mapping in FSUIPC. Then assign the mouse clicks to the Saitek buttons
    Regards,
    Brian
    FS9 & FSX ERJ-145, E-170, E-190, PIC737, Archer, Arrow, GF-MCPPRO, EFIS, 4GF-P8, 4GFT8, 3GF-166, 3GF-RP48, GF-LGT, GF-ATC, GF-TQ6, 3 Projectors, 5 monitors 1 computer

  3. #3
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Oxford UK
    Posts
    7
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Saitek Multi Panel and Switch panel

    Thanks for the reply,

    The problem is that the Saitek Multi panel does not send out a signal that FSUIPC recognises when it comes to the PMDG aircraft. When I press the button nothing happens in Fsuipc. It only works in the default cartoonist aircraft.

    Thanks but it does seem hopeless

    Cheers

    Steven Higa
    Oxford England

Similar Threads

  1. Choices: Saitek radio panel or GoFlight Radio Panel...
    By Tim Abbott in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 6
    Last Post: 09-08-2010, 02:43 AM
  2. Saitek autopilot panel
    By gokhotit in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 01-28-2010, 01:20 PM
  3. Saitek Pro Flight Switch Panel engine start
    By Air Canada in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 0
    Last Post: 01-26-2010, 02:36 AM
  4. saitek switch panel not working
    By spiro in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 06-06-2009, 07:09 AM