Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    75+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Peterborough
    Posts
    143
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    FS MAP on a seperate PC to FSX

    Hi Folks

    Hope someone can help here

    I have fsx on one PC and fsmap on another. Both on the same network, but when I try to connect fsmap it gives me a message " unable to load the sim connect client". Both PC's can see each other and directories are shared,

    Any help greatfully recieved

    Richard

  2. #2
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    564
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FS MAP on a seperate PC to FSX

    Quote Originally Posted by richard hutchinson View Post
    I have fsx on one PC and fsmap on another. Both on the same network, but when I try to connect fsmap it gives me a message " unable to load the sim connect client". Both PC's can see each other and directories are shared
    You need to install SimConnect on the FSMap PC. If you have the FSX SDK installed you'll find it in the "Core Utilities Kit\SimConnect SDK" folder. With a fully updated SP2 or acceleration SDK you'll have three SimConnect.msi files, one for the RTM FSX, one for SP1 and one for SP2 -- in the "LegacyInterfaces" and "lib" subfolders respectively. Copy them over to the FSMap PC and run them all, in that order.

    If you haven't installed the SDK you'll find it and the SimConnect.msi file on the Deluxe FSX DVD, but that's only the base RTM version. I don't know if FSMap will be happy with that or not. most current Simconnect applications seem to need SP1 at minimum.

    After installing Simconnect you need to create a "SimConnect.cfg" file in the FSMap's PC "My Documents" folder, and a SimConnect.xml file in the same folder as FSX.CFG on your FSX PC. There should be instructions for this in the FSMap documentation.

    Regards

    Pete

Similar Threads

  1. Help with x plane 9 seperate monitor for guages
    By grumman goose in forum X-Plane Scenery Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 02-22-2011, 06:19 PM
  2. Installing FSX on a seperate hard disk
    By zinok2001 in forum General Microsoft Flight Simulator 10 (FSX)
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2010, 05:45 PM
  3. Seperate Engine Start offsets in FSX
    By Tomlin in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 7
    Last Post: 11-15-2008, 10:37 AM
  4. FSUIPC/Mater Alternator= GEN Switches-How do I seperate?
    By Tomlin in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 2
    Last Post: 07-30-2007, 02:04 PM
  5. seperate voice and sound in fsx
    By wollo in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 0
    Last Post: 05-02-2007, 06:36 PM