Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    May 2009
    Location
    Pitkin, Louisiana
    Posts
    7
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    airport enhancments

    was watching a yioutube video the other day and 737 was coming in for a landing. he landed and was going to assigned parking area and there was a man with flashlights guiding him into position like at a real airport. i used to have a program that had a guide vehicle meet you as you left the runway. are there still these types of programs for fx and what are they. sure would like one

  2. #2
    500+ This must be a daytime job Sean Nixon's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    EGNT
    Posts
    713
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: airport enhancments


  3. Thanks Wrohrbeck, Geremy Britton, blueskydriver, Steve A thanked for this post
  4. #3
    500+ This must be a daytime job ian@737ng.co.uk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Oswestry, Shropshire
    Posts
    677
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: airport enhancments

    absolutely........
    AEROSOFT AES is a 'must have'........
    go check it out........ i luv it, i luv it.
    regards ... ian
    Mr. Ian. P. Sissons is hereby recognised as an Honorary Flight Sim Captain following his passing in February 2016. This is in recognition for his commitment to Flight Simulation.

    www.mycockpit.org Featured Builder August 2008 www.737ng.co.uk
    FS9/PROSIM737/CPFLIGHT/Lots of BU0836X's and a Beer Fridge

  5. #4
    150+ Forum Groupie Per Alm's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    184
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thumbs up Re: airport enhancments

    Quote Originally Posted by ian@737ng.co.uk View Post
    absolutely........
    AEROSOFT AES is a 'must have'........
    go check it out........ i luv it, i luv it.
    regards ... ian
    Totally off topic but I looked att your web site today, and you have a very nice simulator!!

    Impressive!

    Regards

    Per Alm

  6. #5
    300+ Forum Addict



    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Body in Netherlands, Hart in the Fairest Cape!
    Posts
    402
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: airport enhancments

    I have to agree with Ian , .. and others, AES totally rocks .... and there are loads of small things, .. the sound of pax boarding and disembarking...... and once you have shutdown and the jetways are in place you hear a dull knock of the chappie on the outside at the door telling you that the door can be opened

    AES is really cool , .... the program is free and you can buy credit packs, . money well spent AND there are quite a few free airfield that you can try out before buying anything , .. that way you can see if it's what you want....

    I doubt you'll be disappointed!

  7. #6
    300+ Forum Addict Steve A's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paphos Cyprus
    Posts
    370
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: airport enhancments

    I never heard of this until this thread started, I got it soon after and purchased a few credit packs, This is a superb addon especially with the various mega airports.

    I downloaded the free 9 dragons kai tak which doesnt need any credits to use with aes. I have had a lot of fun the past few days.

  8. #7
    25+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    52
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: airport enhancments

    To all AES Users..... How you realize AES in your Homecockpit? Its a bit diffrent then if you have all on one Screen?! I mean, have you special Switches to operate AES or do you work with the Screen and F1-F12?

    Daniel

  9. #8
    500+ This must be a daytime job ian@737ng.co.uk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Oswestry, Shropshire
    Posts
    677
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: airport enhancments

    hi daniel........
    this is what i have done. i have a 'spare' audio panel in my pedestal on which i have replaced the small potentiometers with push buttons.
    see http://www.737ng.co.uk/ped_aes.jpg
    these (and the rocker switches) are hooked up thru the CPFlight MCPEX to give me the keystrokes i need for AES.
    because AES uses the F keys, some 're-arranging' of keystrokes may be required.
    but because i don't use keystrokes, for me it's not a problem.
    hope that gave you something to think about.
    good luck and best regards ... ian
    Mr. Ian. P. Sissons is hereby recognised as an Honorary Flight Sim Captain following his passing in February 2016. This is in recognition for his commitment to Flight Simulation.

    www.mycockpit.org Featured Builder August 2008 www.737ng.co.uk
    FS9/PROSIM737/CPFLIGHT/Lots of BU0836X's and a Beer Fridge

  10. #9
    300+ Forum Addict Steve A's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paphos Cyprus
    Posts
    370
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: airport enhancments

    I think to bring the prompt screen up its ctrl,shift,w. and then that can be resized to any screen you like. What i did is assign that key combination to one of my goflight modules, very easy thru the goflight config. Then for the
    F1,F2,F3 keys etc just plugged in a small backlit usb keyboard which i'll probably stick above my head.

    Now i'm off to review a few more airports before i get the credit card out

Similar Threads

  1. Airport Information site
    By AK Mongo in forum General Microsoft Flight Simulator 10 (FSX)
    Replies: 0
    Last Post: 07-05-2010, 02:54 PM
  2. Welcome to Zurich Airport
    By PascalHaldenstein in forum Pilots Lounge - Let your Hair down
    Replies: 6
    Last Post: 12-28-2009, 07:32 AM
  3. AIRPORT 1975 on now AMC 1900 Central
    By Michael Carter in forum Pilots Lounge - Let your Hair down
    Replies: 1
    Last Post: 04-12-2009, 08:56 PM
  4. You'll now be psycho-profiled at the airport
    By ekezz in forum General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 09-16-2008, 12:01 AM
  5. Airport Charts
    By mounty in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 7
    Last Post: 01-23-2008, 07:26 PM