Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    75+ Posting Member Steve1970's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    uk
    Posts
    134
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Front Gauge rings

    Hi

    Could anybody tell me where I could purchase front gauge rings to trim a panel with the gauges displayed behind on a 19 inch monitor.

    Thanks

    Steve

  2. #2
    75+ Posting Member Jylhami's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Finland
    Posts
    82
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Front Gauge rings

    How much can they cost ?

    I just ordered black PE 300 HD sheet 10mm thick to try CNC machine it

    Hope to get the sheet next week...

  3. #3
    75+ Posting Member Steve1970's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    uk
    Posts
    134
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Front Gauge rings

    I need some about 15mm deep to allow room for a rotary encoder behind.

    Steve.

    Ps my Garmin is almost done!!

  4. #4
    Forum Moderator
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Essex / EGMC
    Posts
    2,104
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Front Gauge rings

    Just buy a broken gauge from ebay, take off the bezel and make a mold using clay. Fill the mould with silicone and add a little hardner and you can make hundreds of the little fellas.

    Or use the ends of party cups. Wilkinson's sells party cups with a very convenient measurement of 79mm dia. Just cut the last 10mm -15mm off each cup, then prime and paint. I done this when building my Cessna 172 and got some 79mm dia clear discs made which I inserted in each one to give the effect of a real gauge.

    See picture:

    http://alexpilot.50g.com/images/5b.JPG
    Last edited by AlexJ; 12-15-2009 at 08:49 AM.

  5. #5
    75+ Posting Member Steve1970's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    uk
    Posts
    134
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Front Gauge rings

    cheers Alex, I will check this idea out, was thinking the same today when I got a coffee from the vending machine.

    Thanks

    Steve

  6. #6
    25+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    South Carolina
    Posts
    71
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Front Gauge rings

    isn't 15mm too deep to see the gauges unless your eyeline is directly in front of each gauge? I took the front bezel off of my monitor to allow me to put the panel flush against it so the gauges aren't obscured by the panel.
    John

  7. #7
    Forum Moderator
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Essex / EGMC
    Posts
    2,104
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Front Gauge rings

    10-15mm too deep?.......... Probably! (Was just using this as an example!)

    Cut off rings at however deep your MIP is.......

    Mine were actually around 2-3mm deep, just cut to however deep you want it!
    Building An Airbus In My Garage!

  8. #8
    75+ Posting Member Steve1970's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    uk
    Posts
    134
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Front Gauge rings

    Quote Originally Posted by Doon1 View Post
    isn't 15mm too deep to see the gauges unless your eyeline is directly in front of each gauge? I took the front bezel off of my monitor to allow me to put the panel flush against it so the gauges aren't obscured by the panel.
    John
    Hi

    Yes 15mm is too deep, the encoders are however 10mm deep, and so there needs to be a gap of 10mm, this is okay I think.

    Steve.

Similar Threads

  1. Where can I buy double knobs to radio stack and gauges rings for cessna 152?
    By adacho in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 3
    Last Post: 06-07-2010, 10:50 AM
  2. looking for front-weel-sound
    By Jan Pemöller in forum Cockpit Sounds
    Replies: 0
    Last Post: 01-03-2010, 12:30 PM
  3. Front Views
    By dmoblay in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 1
    Last Post: 11-11-2009, 05:37 PM
  4. New Front Projection Screen
    By Trevor Hale in forum My Cockpit Update
    Replies: 10
    Last Post: 06-24-2008, 09:13 AM