Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toulouse France
    Posts
    18
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    V1 V2 VR not correct speed...

    Hello

    I build a cockpit for a Boeing 737ng (www.737project.com) and I two questions for you.

    1) In my FMS, I use a 737pmdg configuration download in a PM site (737-700 Su3). I not problem when I create a flight plan but I don’t understand why after validation in my speed indication for V1 V2 and VR they are 100 - 105 - 115 Knots. This is not correct speed for an Boeing 737 ?

    2) Can you explain if it's possible to change the color for my FMS display, same as some company who have a white display and a magenta row for the active point in the waypoints page.

    Thank you for your Help. If you have a moment, can you see my web site and say me what do you think of my realization?

  2. #2
    75+ Posting Member PeterH's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    EDDM
    Posts
    143
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: V1 V2 VR not correct speed...

    Hi man,

    just took a minute to look at your home page, but unfortunately was redirected by the browser and ended up at: http://www.firstheberg.com/home/
    This site is in french only and I can´t see any hint where to go to your sim page.
    BTW the English button doesn´t translate a thing. ;-((


    Peter

  3. #3
    75+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Henderson, NV
    Posts
    98
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: V1 V2 VR not correct speed...

    To answer your last question first, no, I don't believe it's possible to pick the color profile you mention. You can set the overall text color to white/green, depending on your config, but I've found no way to make the active waypoint magenta.

    Regarding the PMDG config file on the PM site, I too had the same issue with erroneous v-speeds (amongst 1000 other issues with this file). I wound up using another file from the site:

    737-700_v4 by Steve Reyling

    With this file the v-speeds now appear to be correct and also many other issues corrected as well, although I still have a few issues such as OPT/MAX cruise altitudes showing incorrect data (sorry, Steve, but the optimal cruise altitude at MTOW is NOT FL410!).

    If anyone is using aircraft config files that may work better than this one, please don't hesitate to pass it along!
    Chris Kilroy
    737NG Builder - Henderson, NV USA

  4. #4
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toulouse France
    Posts
    18
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: V1 V2 VR not correct speed...

    ok thank,

    for my URL, you can try http://a37proj.freeheberg.com/ because I have a problème with my a domaine redirection .


    ok ChrisKLAS I see this.

  5. #5
    10+ Posting Member FlightsimBerlin's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Germany, Berlin
    Posts
    17
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: V1 V2 VR not correct speed...

    Dear all,

    we have the same problem like above written. We also installed the correct 73g-7b22.txt file but always the speeds are too low.
    We are working with KG, FMC (fuel) is set to KG and FS2004 also. Also 737 GC (Eicas)

    I think, that the system makes a mistake. we have 57.000 KG and taken from the 73g-7b22.txt table the system thinks it is below 90000 with Flaps 5 V1-96 VR-98 V2-111.

    This works all fine until some month ago (maybe by update?)

    We tried now to change all to LBS but same result...strange.

    Any hints? Greetings Henning

  6. #6
    150+ Forum Groupie choffmann's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Germany, Hanau
    Posts
    231
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: V1 V2 VR not correct speed...

    Henning,

    when you say that you updated the software, did you then change the aircraft config file by setting the new one in the CDU? Maybe this could be the reason for the "wrong" V-speeds.

    Chris

  7. #7
    Forum Moderator JWS's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    490
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: V1 V2 VR not correct speed...

    Quote Originally Posted by ChrisKLAS View Post

    Regarding the PMDG config file on the PM site, I too had the same issue with erroneous v-speeds (amongst 1000 other issues with this file). I wound up using another file from the site:

    737-700_v4 by Steve Reyling

    With this file the v-speeds now appear to be correct and also many other issues corrected as well, although I still have a few issues such as OPT/MAX cruise altitudes showing incorrect data (sorry, Steve, but the optimal cruise altitude at MTOW is NOT FL410!).
    Chris,

    a bit off topic, but I understand that you use the PMDG with Project Magenta. What have you done with the aircraft files to combine these? If you don't want to "abuse" this thread any further you can PM me.

    Regards,
    JWS

Similar Threads

  1. Correct size B-737 NG panels and stuff
    By ruivers2 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 10-24-2010, 03:36 PM
  2. Need help finding the correct screw driver
    By WJH308 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 3
    Last Post: 09-20-2008, 11:18 PM
  3. Correct engine startup sequence
    By bapilot54 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 09-17-2008, 04:51 PM
  4. Correct way to hook up OC outputs
    By jmig in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 3
    Last Post: 09-09-2008, 03:58 AM
  5. Starter Cutout (correct N2 value) ...
    By eudoniga in forum PMSystems
    Replies: 1
    Last Post: 09-20-2007, 10:35 AM