Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    75+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Spain
    Posts
    146
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    PM system Power Problem

    Hi,


    I am since a few months having a reoccurring problem with PM system which I so far am unable to solve.

    I run PM systems and have the entire overhead wired up using Phidgets and all works fine. However totally at random, sometimes during Taxi, some times during Climb and sometimes during Cruise (But NEVER on decent) the PM SYS software toggles the Battery back to OFF and the entire overhead goes dark, engines cut off.

    I then can’t get the overhead hardware knobs or switches to respond for a period of time between 2 and 5 mnts and have to use the mouse to toggle the Software battery back on and then do an in flight restart.

    This is now happening on each and every flight with an average of 2 to 3 times per flight, there is no actual sequence as to this, ie after a set nbr of minutes or when passing a certain altitude but totally at random.

    I wonder if anyone is or has had this problem or you may have an idea of why this is occurring.
    Kind regards
    Peter

  2. #2
    Programmer



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    158
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: PM system Power Problem

    This sounds like a voltage problem in the USB system. I also have an overhead panel completely filled with phidgets hardware. What we found was that on some occasions, phidgets cards were dropped from the list of active hardware and later automatically reconnected. It turned out that when using power, the USB hubs and phidgets LED cards started switching themselves off because the total voltage started to drop too low.

    Try powering phidget led cards at 12 volts if you have them powered at 6 volts. I don't have PMSystems, but this sounds like a phidgets voltage problem.

Similar Threads

  1. MCP Power up
    By ktroemer in forum PM Boing MCP
    Replies: 10
    Last Post: 12-02-2010, 08:20 AM
  2. problem with powering LEDs by two different power sources
    By esa1203 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 5
    Last Post: 07-13-2010, 07:45 PM
  3. PC power supply to power Phidgets LED 64
    By drum4no1 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 1
    Last Post: 07-05-2010, 04:21 PM
  4. Problem: uncontrolled Power input from AT with LVL mode
    By Jan Pemöller in forum PM General Q & A
    Replies: 2
    Last Post: 08-02-2009, 01:25 PM
  5. PM system power down
    By Peter Nielsen in forum PMSystems
    Replies: 6
    Last Post: 01-06-2009, 12:24 PM