Results 1 to 8 of 8

Thread: G1000 software

  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Yorkshire Dales
    Posts
    52
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    G1000 software

    I am looking for software for the G1000 which can be from a second slave pc, probably via FSUIPC, to link in to FSX.
    Does anyone know of any, other than PM?

    Den

  2. #2
    500+ This must be a daytime job autocadplease's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    521
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: G1000 software

    I am only aware of PM GAGC as a stand-alone program. Many here run un-docked panels and seem to have reasonable frame rates.
    Grant D.
    Nelson,B.C. Canada
    Win7 32bit, FSX, PM Boeing, TH2GO, GEX, VoxATC

  3. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Yorkshire Dales
    Posts
    52
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: G1000 software

    Thanks for the reply. I really want to run it on a second pc, so I guess PM is the only option.

    Den

  4. #4
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Home
    Posts
    150
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: G1000 software

    As mentioned before in another post, do your homework on PM GAGC. The software is far from complete. There hasn't been an update to the software for almost 14 months. That tells me PM is not interested in supporting the product that people have paid for or about to pay for.

  5. #5
    500+ This must be a daytime job autocadplease's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    521
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: G1000 software

    I know PM hasn't updated GAGC lately, but when I purchased the Boeing PFD/ND in 2001 it wasn't what it is today - but I have received free updates for 7+ years.
    I still think the GAGC will come around because it is becoming a common avionics suite in a lot of aircraft.
    Grant D.
    Nelson,B.C. Canada
    Win7 32bit, FSX, PM Boeing, TH2GO, GEX, VoxATC

  6. #6
    Boeing 777 Builder


    Kennair's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    795
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: G1000 software

    Mindstar Aviation make a comprehensive G1000 addon but it doesn't currently run over a network, just an addon gauge to FS. The beta version does incorporate keyboard functions so it can be run via hardware for sim builders. Also Flight1 is producing a G1000 panel from their Flight1 Tech site which I understand from Jim Rhoads will run over a network.

    Check these out.

    Ken.
    Opencockpits | Aerosim Solutions | Sim-Avionics | P3D | FDS | FTX | AS16 | PPL | Kennair


  7. #7
    25+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Yorkshire Dales
    Posts
    52
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: G1000 software

    Thanks for the heads-up guys.
    Am currently downloading the PM trial version as I type but will bear both comments in mind. No doubt, knowing PM, it will be very expensive anyway!.

    Ken, I just looked at the Flight1 site and forum but there are no release dates yet, but I'll keep an eye on that one.

    For now I'll continue to use my Peix GA Panel software and the old fashioned gauges.

    Den

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    UK
    Posts
    3
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: G1000 software

    Hello,
    The G1000 simulator software requires a reasonably powerful Windows XP computer with a graphics card, such as those available from Nvidia and ATI. Many if not most desktops computers do not have a plug-in graphics card and instead use an integrated graphics chip on the motherboard, such as an Intel graphics chip.

Similar Threads

  1. Garmin G1000
    By Jasmckee in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 68
    Last Post: 04-13-2012, 06:57 AM
  2. Garminsim G1000
    By Jordan Farmer in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 3
    Last Post: 08-17-2010, 02:20 PM
  3. Garmin G1000 SVT 3D Terrain
    By Airhogg in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 8
    Last Post: 09-16-2009, 07:39 PM
  4. Garmin G1000
    By Tim in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 4
    Last Post: 06-06-2008, 06:32 AM
  5. P.I. Engineering Garmin G1000
    By Tim in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 6
    Last Post: 04-15-2008, 12:28 PM