Results 1 to 3 of 3

Thread: FSUIPC Offsets

  1. #1
    150+ Forum Groupie Per Alm's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    184
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Question FSUIPC Offsets

    A very basic FSUIPC Offsets question.

    I´m looking for the In/HPa Offset.
    Havn't found it in my Offset list but I just might have missed it. Gone through the list a couple of times though.

    We use PMRJ software.

    Also for the STD function we simply use the B button on the keyboard dut thats not really correct cause pressing B sets tha actual pressure, not standard pressure.
    Correct me if I'm wrong!!

    Any FSUIPC Offset for "true" STD-function??

    Best Regards

    Per Alm

  2. #2
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    564
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSUIPC Offsets

    Quote Originally Posted by Per Alm View Post
    I´m looking for the In/HPa Offset.
    There isn't one. That switch merely controls what the gauge displays locally and there's no internal value controlling it. The gauge does the conversion when doing the display.

    Also for the STD function we simply use the B button on the keyboard dut thats not really correct cause pressing B sets tha actual pressure, not standard pressure.
    In FS pressing B sets the QNH below 18000 feet and STD above, as it assumes you are flying in North America where the Transition Altitude is 18000.

    To set STD you have to set the QNH to the standard pressure which is 29.92" or 1013 hPA.

    Any FSUIPC Offset for "true" STD-function??
    No. Just write the correct value (16211 is I think the most accurate value in FS's units) to the altimeter setting at 0330.

    Regards

    Pete

  3. Thanks Bjarne Horsbøl, Per Alm thanked for this post
  4. #3
    75+ Posting Member Bjarne Horsbøl's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Copenhagen Denmark
    Posts
    84
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSUIPC Offsets

    Quote Originally Posted by Peter Dowson View Post
    No. Just write the correct value (16211 is I think the most accurate value in FS's units) to the altimeter setting at 0330.

    Works perfectly !

    For those (like me) who does not understand FSUIPC all the way:

    This is what I wrote in FSUIPC to get it to work:




    After writing "x0330" in the Offset window and "16211" in the Parameter window and after clicking "OK"..
    FSUIPC converts "16211" to "x3F53" as you see in the pict.


    I know how to use FSUIPC Offset toggle bits.
    and now a little off how FSUIPC Offset word set works... )

    I am reading and reading Pete´s documents but I find it difficult ( maybe my English understanding is too bad )

    So if anyone have some good examples how to use the different offset options in FSUIPC (like the one Peter Dowson posted)
    I would be very happy.



    Best regards

    Bjarne Horsbøl

  5. Thanks Willow thanked for this post

Similar Threads

  1. FSUIPC free offsets
    By cz4hkr in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 6
    Last Post: 09-20-2014, 10:19 AM
  2. fsuipc offsets qestion
    By spiro in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 4
    Last Post: 10-28-2009, 08:22 AM
  3. FSUIPC Offsets
    By mounty in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 6
    Last Post: 03-29-2009, 11:56 AM
  4. Fsuipc offsets for dummies
    By Trevor Hale in forum Cockpit Building Tutorials
    Replies: 9
    Last Post: 03-27-2009, 09:59 AM
  5. FSUIPC offsets and fs2phidgets
    By imported_Jono in forum FS2Phidget Users
    Replies: 0
    Last Post: 05-29-2005, 12:30 AM