Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    150+ Forum Groupie twisted8's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    California
    Posts
    243
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    How to use potentiometers with OC USB Card?

    Hello,
    I'm trying to connect 10k potentiometers to the Opencockpits USB expansion card for a custom throttle quadrant. I used the A/D inputs and connected the 3 wires but no luck getting any response.
    The Controlodor software says "A/Ds: 0" and "A/D[1] = N/A" even tho it's connected.
    Any suggestions?
    Thanks!

  2. #2
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: How to use potentiometers with OC USB Card?

    You have to connect the middle lug and only one of the others. connect all 4 pots exactly the same way.
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  3. #3
    25+ Posting Member salautom's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Zeewolde (The Netherlands)
    Posts
    55
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: How to use potentiometers with OC USB Card?

    and you need to configure your ini file(s)

    [ A/D used by Iocard Master expansion USB ]
    USB_AD=5
    Regards,

    Henk.

    (my hobby: http://777simulator.nl)
    (FSX/Sim-Avionics/OpenCockpits)

  4. #4
    150+ Forum Groupie twisted8's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    California
    Posts
    243
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: How to use potentiometers with OC USB Card?

    Thank you
    setting USB_AD = 4 works and now i see the values change.
    Does anybody have a sample on how to code throttles in SIOC?
    Haven't had any luck.
    Thanks!

Similar Threads

  1. Potentiometers!!!!
    By manhattan in forum Westozy's Mechanical Engineering
    Replies: 9
    Last Post: 03-07-2010, 07:43 AM
  2. Potentiometers
    By HondaCop in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 2
    Last Post: 06-07-2009, 11:56 AM
  3. Potentiometers ?
    By spitfire9 in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 4
    Last Post: 07-31-2007, 02:17 AM
  4. Potentiometers
    By Skydvdan in forum Phidgets & Cockpit Simulator Builder
    Replies: 0
    Last Post: 10-06-2004, 05:46 PM