Results 1 to 10 of 10

Thread: Create a plan

  1. #1
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toulouse France
    Posts
    18
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Create a plan

    Hello,



    I am a manufacturer of cockpit and my project is well advanced (see www.737project.com).

    I have a FMS and MCP GC project magenta.

    Can you help me, because I can not create a new plan on my fms ?

    Which tool do you use ?

    Is it possible to give a departure airport and destination airport and to automatically calculate the route ?

    Thank you for your help.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    500+ This must be a daytime job autocadplease's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    521
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Create a plan

    You can create a flight plan using the FMS/CDU and then save it for later. However, I am not aware of automatic routing within PM's CDU. You will have to input all the waypoints/fixes yourself. You can also load any saved FS flight plan. The following is from Project Magenta's manual:
    It can also automatically read any FS Flight Plan once it has been saved. The last saved flight plan will then be displayed in the ND. For this, you have to share your FS Flight Plan folder (normally under My Computer / XXX's Documents / Flight Simulator) for read/write access as FSPLANS and it will be recognized. To load them into the CDU, press the RTE key twice and select FS Flight Plan
    Grant D.
    Nelson,B.C. Canada
    Win7 32bit, FSX, PM Boeing, TH2GO, GEX, VoxATC

  3. #3
    150+ Forum Groupie PaulEMB's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    20 m N of RWY36R LEMD
    Posts
    200
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Create a plan

    ws,

    PM FMS software will not create a plan - you need to import one from MSFS or other planning software.

    I am not at home, so dont have access, but look at the documentation on projectmagenta.com, or look at the import current plan page - create a flight plan in MSFS and save it, then make it your current plan. PM will then import the finished plan to FMS from the flight plan page.

    You can then modify the plan - also try searching here for FMS flight plans.\\
    Paul

    Project ERJ 145
    www.erj145sim.net

  4. #4
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toulouse France
    Posts
    18
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Create a plan

    Hello,

    Thank you for your help. I just tried and it works very well with FSnav.

    I take the mail to another help.

    At the time of T/D I've always the message "Drag required" the plane does not follow the speed specified in the plan.

    For example here, the waypoint PITOM speeds of 238, the FMS is 315 and the airplane is in overspeed.

    Do you know why?
    Attached Images Attached Images

  5. #5
    500+ This must be a daytime job autocadplease's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    521
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Create a plan

    What aircraft model are you using?

    Does the auto throttle have the throttles closed?
    Grant D.
    Nelson,B.C. Canada
    Win7 32bit, FSX, PM Boeing, TH2GO, GEX, VoxATC

  6. #6
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toulouse France
    Posts
    18
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Create a plan

    I use on FS the PM 737 700 (PMDG) and for the FMS I using the B737-700 engines CFM56-7B20 PM.

    No, i'm not sure but for auto-throlle is not completely closed.

    I dont understand why the FMS does not follow the instruction of my route ?

    I put my ini file from FMS. Maybe this will help?

    Thanks ans sorry for my bad english..




    [Project Magenta CDU]
    Build#406

    [Display]

    Title=On
    / Enables/Disables Title Bar.
    WindowName=Project Magenta CDU - Build 406
    / You can set the name in the Title
    / Bar here.
    Topmost=Off
    / Will set the CDU program on top
    / of any other window.
    FSWindow=Off
    FSFocus=Off
    / Will try to be inside the FS window
    / and give back the focus to FS after
    / a key has been pressed
    Minimize=Off
    / Will minimize after initialization

    [Network]

    DisableAutoNetDir=Off
    / Automatically creates the netdir
    / entry when enabled
    NetDir=\\INTERNET\netdir\
    / Sets the folder which shares data
    / with the other programs
    SBPPath=
    / Fath to the folder in which Squawkbox
    / flightplans are saved

    [Flight]

    LimitMCPSpeed=Off
    AutoFlapRetract=Off
    AutoFlapExtract=Off
    / MCP Speed limits set by MCDU, flap
    / retraction auto or manual

    [User]
    LastBuild= 406
    / Last version of the software run
    / on this PC
    DeleteCFPFiles=Off
    / Automatically deletes binary CDU
    / Flight Plan Files (.CFP files)
    / when flight plans flushed and program
    / exits.
    EngravityComm= 0
    / Serial communication to Engravity
    / CDU hardware
    SFSComm=Off
    / Simflight Studio Communication
    / handling
    UDPComm=Off
    / UDP communication to FMC hardware,
    / do not set it to on if you do not
    / have any such hardware connected
    ElanComm= 0
    / Serial communication to CDU hardware
    / Logs flight path calculation.
    Font=pmbcdu
    FontNoSerif=Off
    FontBold=On
    FontFactor= 1
    / Font display parameters
    Text=colour
    BackgroundBlue=Off
    / To set blue background in full
    / text mode
    PreFlight=Full
    / Can be set to Off/On/Full which
    / results in different handling of
    / the CDU setup process. E.g speeds
    / and weights are set automatically
    / when this is off.
    NoSelPrompt=Off
    / Disables RWY and CO RTE SEL prompts
    NoAwyPrompt=Off
    / Disables option to offer airway
    / proposals for route page entries
    Flush=On
    / Flushes data from the CDU on startup.
    FlushOnLand=On
    / Flushes data from the CDU when
    / speed is below 60 knots
    DescendNowNM= 50
    / Distance from T/D at which DESCEND
    / NOW is anunciated on the DES page
    / (lower alt selected, VNAV)
    Messages=On
    / Displays current messages in the
    / Scratchpad.
    NoCOMXPDR=Off
    / Disables COM/XPDR display in the
    / NAV RAD page
    KeyboardLights=Off
    KeyboardLightsXP=Off
    / Lights keyboard lights when EXEC,
    / MESS, FAIL light up
    AutoKeyLayout=On
    KeyLayout=N1
    / Setting from MENU/DISPLAY where
    / the type of keyboard layout is
    / controlled
    PageUpdate= .8
    / Sets the update frequency of the
    / remote CDU screen
    RemotePageUpdate= 1
    AutoILSLOC=On
    / Sets LOC CRS automatically
    ShowFrqinRoute=On
    / Displays frequency of VORs/NDBs
    / on the LEGS page
    CLBThrOAT=Off
    / Uses OAT instead of TAT for the
    / climb thrust calculation
    PlanStep=On
    / Handles the scrolling of the LEGS
    / page differently in PLAN mode
    AutoGear=Off
    / Auto Gear for Standalone version
    DisableDoubleClick=Off
    / disables minimizing upon mouse
    / double click
    NoFSGWT=Off
    / Does not display FS gross weight
    / in the PERF INIT page [in brackets]
    Case=Gray
    Log=On
    / Logs flight path calculation/ CDU
    / procedures
    StrobeLights=Off
    StrobeBacklight=Off
    / Shift Register Light Handling Customizaition

    [OpenGL]
    / This section is for OpenGL settings
    / and OpenGL Full Screen Display
    UseOpenGL=On
    / Will use OpenGL rather than normal
    / windows text, 24 columns, 14 rows
    FontSmoothViaPolygons=Off
    / When set to on, font smoothing
    / for display is done via polygons,
    / if off, via blended outlines
    UseOpenGLFull=Off
    / Bitmap-less full screen operation
    SetOpenGLFull=Off
    / Will automatically Maximize screen
    / for full screen operation
    OpenGLFullX= 0
    OpenGLFullY= 0
    OpenGLFullZ= 0
    OpenGLFullWidth= 0
    OpenGLFullHeight= 0
    OpenGLFullFontSize= 0
    OpenGLFullSpacing= 0
    OpenGLFullScratchPad= 0
    OpenGLFullTitleText= 0
    OpenGLFullRotate= 0

    [Max]
    Full=Off
    / Full screen text activation and
    / parameters
    / To set, use MENU key (twice), DISPLAY,
    / FULL SCREEN pages
    FullTopmost=Off
    FullNoFrame=Off
    InvertFull=Off
    ScreenTop=-1440
    ScreenLeft=-10800
    ScreenHeight= 5175
    ScreenWidth= 9600
    TextTop= 1112
    TextLeft= 470
    TextWidth= 6910
    TextOffset= 980

  7. #7
    500+ This must be a daytime job autocadplease's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    521
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Create a plan

    Have you deleted the panels/gauges from the PMDG 737 panel.cfg? If you are using Project Magenta, you do not want anything in the panel.cfg except the forward view. Otherwise, the PMDG 737 might be trying to control the aircraft as well as PM's MCP.
    Grant D.
    Nelson,B.C. Canada
    Win7 32bit, FSX, PM Boeing, TH2GO, GEX, VoxATC

  8. #8
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toulouse France
    Posts
    18
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Create a plan

    I'll try it tomorrow.

    I want you informed.

    Thank you.

  9. #9
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toulouse France
    Posts
    18
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Create a plan

    Hello,

    Thank you for your help. It seems that this problem is solved, but I always have problems that the FMS should follow the speed in the plan. I will open a new topic.

    Thank you for your help.

  10. #10
    150+ Forum Groupie PaulEMB's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    20 m N of RWY36R LEMD
    Posts
    200
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Create a plan

    WS,

    I remember a similar problem with the "Drag Required" messsage - email support@projectmagenta.com with the symptoms.

    I think it is to do with a setting in the ini file, or set up on the FMS menu page.
    Paul

    Project ERJ 145
    www.erj145sim.net

Similar Threads

  1. Should FBS create a lights interface for the PMDG Boeing 737NG for FS2004?
    By FBSInfo in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 11
    Last Post: 03-21-2011, 06:08 AM
  2. Unable to create font (wgl failed) help ;/
    By adacho in forum PM General Q & A
    Replies: 0
    Last Post: 06-03-2010, 08:18 AM
  3. Where to start .... my plan for my CRJ
    By Spatate in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 0
    Last Post: 03-04-2009, 09:50 AM
  4. Create your own group with MSN Groups
    By MS Expert Zone RSS Feed in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 0
    Last Post: 12-28-2006, 11:30 AM
  5. How do I create a heading dial?
    By imported_Jono in forum FS2Phidget Users
    Replies: 0
    Last Post: 06-01-2005, 02:20 PM