Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    300+ Forum Addict Steve A's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paphos Cyprus
    Posts
    370
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    dumb question about mcp

    I hope i'm not being too dumb here but i have a problem with my open cockpits mcp.
    I have connected it correctly with a powered usb and a 5v adapter and it works fine with the mcp test program.
    i have followed the very vague instructions in the pdf and installed the software where its supposed to go.
    When i start the sioc mcp the module numbers light up and i can turn all the dials and the numbers change, however the led lights and buttons dont seem to respond. When i run the default 737 in fsx the only thing that seems to work is the course knob. nothing else has any effect on the sim.

    Have i installed the software incorrectly or am i stupid. The o/c forums are no help and the pdf manual is a waste of time. Im at my wits end please help.

    i have fsuipc v4.5

  2. #2
    Executive Assistant Geremy Britton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North,East England
    Posts
    1,597
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: dumb question about mcp

    ok, i can only suggest what you could try. I don't know if the MCP is supposed to assign the nessessary functions itself (like goflight modules, they assign their respective functions without any assignments)
    So you could try programming each button and rotary in FSUIPC for the function that it suposed to be doing in FSX.

    You could try another USB port or reinstall the driver software.

    Lets see the other solutions of other members too, theres just a couple of things you could check and try in the mean time.

    Might help slightly
    Geremy Britton
    Executive Assistant, MyCockpit Inc
    Head of GLB Flight Products
    www.geremy.co.uk

  3. #3
    300+ Forum Addict Steve A's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paphos Cyprus
    Posts
    370
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: dumb question about mcp

    After digging a little deeper i did find a solution, open cockpits manuals are not very good if your building for the first time.
    It was quite simple in the end so i was dumb
    It turned out i had to change a line in the config sioc ini file. Open cockpits dont make it too clear.
    I have to say the unit is excellent though and the packaging was top notch.

  4. #4
    150+ Forum Groupie Goldmember's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    252
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: dumb question about mcp

    Though Steve has already solved it, it might be worthy to mention that it seems to matter in which USB ports you hook Opencockpit stuff. It even differs whether you use 5V external power or not. It used to work for me (MCP+EFIS) but the MCP was unreliable. I had to add external power. From that moment, I couldn't get the EFIS and MCP to work together, only 1 of 2 worked depending which one was powered with 5V. When I bought a new motherboard, the problems were over. I'll never know what it was in my old PC configuration.
    Arjen
    -----
    "There are only two things I can't stand in this world. People who are intolerant of other people's cultures... and the Dutch." (Nigel Powers in Goldmember)

  5. #5
    10+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    italy
    Posts
    22
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: dumb question about mcp

    Hi Steve
    Maybe this is an help for you
    Stefano
    Attached Files Attached Files

  6. #6
    Executive Assistant Geremy Britton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North,East England
    Posts
    1,597
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: dumb question about mcp

    Similarly to what goldmember said, my computer seems to get ' confused' if you start switching around hardware with usb parts all the time. It can get mixed up. Now i just assign a device to a usb port and always keep it there.
    Geremy Britton
    Executive Assistant, MyCockpit Inc
    Head of GLB Flight Products
    www.geremy.co.uk

  7. #7
    150+ Forum Groupie Goldmember's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    252
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: dumb question about mcp

    I got valueble new insight in how you can tackle the sometimes hairpulling device index, device number, duplicate device numbers, not detected device numbers etcetera in this thread:

    http://www.flightdecksoftware.com/fo....msg516#msg516

    It describes how to connect the OC devices one by one and apply the things you see in sioc.ini. A must read for OC users!
    Arjen
    -----
    "There are only two things I can't stand in this world. People who are intolerant of other people's cultures... and the Dutch." (Nigel Powers in Goldmember)

  8. #8
    500+ This must be a daytime job mpl330's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Yorkshire - UK
    Posts
    513
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: dumb question about mcp

    Quote Originally Posted by GPI Steve View Post
    It turned out i had to change a line in the config sioc ini file. Open cockpits dont make it too clear.
    Can I ask what you changed? Am thinking about getting the OC mcp...
    Cheers
    Mike

Similar Threads

  1. Dumb and dumber?
    By AlexJ in forum Pilots Lounge - Let your Hair down
    Replies: 0
    Last Post: 06-23-2010, 05:09 AM
  2. A Mega Dumb Question?
    By AlexJ in forum Westozy's Mechanical Engineering
    Replies: 28
    Last Post: 02-01-2009, 08:32 AM
  3. Dumb question :)
    By Matt Olieman in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 5
    Last Post: 02-21-2008, 03:25 PM
  4. Sorry for all teh dumb questions..but here is another one
    By gokhotit in forum FS2Phidget Users
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2005, 06:43 AM