Results 1 to 4 of 4

Thread: Wires to use?

  1. #1
    150+ Forum Groupie HondaCop's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    240
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Wires to use?

    Hey guys, which wires should I buy in bulk for all my wiring needs? I was thinking about getting a spool like this one: Click Here

    I thought about getting the above item in BLACK, RED and WHITE. Is this a good start? Is 20AWG a good size for the wire in order to prevent it from easily breaking at the solder points? Any help would be greatly appreciated.

    BTW, just placed my first order with Hispapanels!!!
    Regards,

    Efrain "E" Ruiz (HondaCop)
    LiveDISPATCH @ http://www.livedispatch.org

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I used 24 AWG cables (Mostly Cat5e) for my wiring.. 20AWG is going to be larger, but still easy to work with.. I wouldn't go larger then 18AWG though, as then things are just to hard to work with..

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  3. #3
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Yep, for low voltage and signal 24 ga. is fine.

    Higher voltages used in my sim get 20 ga. on all busses.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  4. #4
    150+ Forum Groupie HondaCop's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    240
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thanks guys!
    Regards,

    Efrain "E" Ruiz (HondaCop)
    LiveDISPATCH @ http://www.livedispatch.org

Similar Threads

  1. Connecting multiple wires?
    By smendlik in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 4
    Last Post: 11-16-2009, 11:43 PM
  2. snapped 2 wires :(
    By Steve A in forum Westozy's Mechanical Engineering
    Replies: 10
    Last Post: 07-14-2009, 06:56 AM
  3. Cables & wires 0,1mm
    By AchillesP in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 01-06-2009, 11:11 AM
  4. Connecting multiple ground wires?
    By Shawn in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 4
    Last Post: 11-27-2008, 03:48 PM
  5. Wires - which type to use?
    By ekezz in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 12
    Last Post: 06-26-2006, 07:21 PM