Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    France
    Posts
    5
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    calibration potentiometer on IO-CARD

    Hello,

    I encounter a problem with the reglage with an analogical axis, I to affect an axis for
    the ordering of the ailerons; when I launch the progamme "controlador" the axis ets recognized
    well and when I operate the order, I obtiends a variation of 0 A 255 with a central
    point around 132. I have write my lines in the program and then I launch FS9.
    The order answers well but functions only of one dimension; if I turn the handle towards
    the line, the ailerons function and the apparatus turns;
    it leaves against does not keep its point medium and refuses to turn has left.
    item 0 seems to correspond has what should be the point medium!!!
    could somebody say to me what causes this decalage in the order and how resoudre the problem?
    My second axis which corresponds has the elevator functions him about normally,
    although the point medium seems too decale him.
    I have to test various reglages, nothing made there.
    I have to put the question about the Io-Card forum but like often, alas, no answer!!!

    thank you in advance
    excuse me for my bad english

    Jean Luc

    http://perso.orange.fr/b747project /

  2. #2
    Executive Vice President, MyCockpit


    Matt Olieman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocala, FL USA
    Posts
    3,163
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Sorry to hear your having a problem getting an answerer at their forum. I have a complete set of IO-cards and haven't had the chance to put them to use

    BUT...

    Regarding your problem... If I read the information right (lots of documentation over there, sometimes hard to figure out ) You use the FSUIPC... It is in the documentation somewhere....

    I know... not much help.... at least an idea

Similar Threads

  1. DC Motors card Potentiometer values?
    By Boeing 747 Flyer in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 04-03-2011, 01:47 PM
  2. Calibration issues
    By Shawn in forum MyCockpit Support:
    Replies: 3
    Last Post: 08-19-2009, 07:23 PM
  3. simkits gauge calibration
    By flyboy01 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 10
    Last Post: 06-02-2009, 12:54 PM
  4. Calibration question
    By mauriceb in forum FS2Phidget Users
    Replies: 8
    Last Post: 12-26-2006, 11:08 PM