Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    75+ Posting Member


    flyboy01's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Newcastle, NSW, Australia
    Posts
    94
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    altitude alerts in pm gc

    Hi All,
    Just wondering if anyone has any ideas on altitude height alerts. By this i mean, When on approach my sim used to call out heights such as 2500 1000 500 so on so on then the last stages 100 50 40 30 20 10. I had my capt pfd computer fry and since getting a new computer and reinstalling the gc software, now i dont get these alerts any more. Any thoughts on this???? It has me baffled.
    I have made sure all the sound files are active in pm sounds.
    Kind regards
    Trevor Wimmer

  2. #2
    500+ This must be a daytime job autocadplease's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    521
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Do the other sounds work in PM sounds? Have you run pmfilecheck to see if everything checks out OK?
    Grant D.
    Nelson,B.C. Canada
    Win7 32bit, FSX, PM Boeing, TH2GO, GEX, VoxATC

  3. #3
    75+ Posting Member


    flyboy01's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Newcastle, NSW, Australia
    Posts
    94
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    All other sounds are working. PM sounds is installed on the computer that runs FS9 and the problem only started when i had a m/b fry on the g c computer. I will try the pmfile checker tonight and see what happens.
    Trev

  4. #4
    75+ Posting Member 767300's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Wexford Ireland
    Posts
    148
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Trev have you tried PMsounds on another pc other than the FS one? I run it on my CDU machine. Maybe some sort of conflict with the FS machine? Have you changed builds? all widefs versions the same? Just firing ideas here?

    James

  5. #5
    75+ Posting Member


    flyboy01's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Newcastle, NSW, Australia
    Posts
    94
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Pm flie checker was good. no faults there. Gc builds are the same and all versions of widefs are the same. Just seems strange that it used to work and now all of a sudden does not work. I have always had pm sounds running on the FS computer with no problems in the past. Looks like i will just have to keep searching and hopefully something will stand out. If i find the problem i will be sure to let everyone here know incase it happens to someone else too.
    Thanks for the help and if you have any more ideas please keep them coming. I am almost bald now as i have been pulling so much hair out over this.LOL

  6. #6
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Did you try a clean reinstall of PMSounds
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  7. #7
    75+ Posting Member


    flyboy01's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Newcastle, NSW, Australia
    Posts
    94
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I will give the fresh install of pm sounds a go in the morning. Thanks for the ideas. Will post my results.
    Trev

  8. #8
    75+ Posting Member


    flyboy01's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Newcastle, NSW, Australia
    Posts
    94
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi All,
    I have tried re installing pm sounds on various diferent systems within my network but all have the same problem still. I hav now discovered that even the gpws test sounds dont play properly either. it just plays the first oral caution and skips the rest. I am almost without hair now as this is driving me crazy. Any new ideas welcome as usual. and much appreciated.
    Cheers
    Trevor Wimmer

Similar Threads

  1. How do you set the altitude for AP?
    By jmig in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 11-22-2009, 06:07 PM
  2. Altitude alert
    By 737NUT in forum PM General Q & A
    Replies: 0
    Last Post: 02-02-2008, 10:04 AM
  3. Gaining altitude
    By Boeing Randy News Feed in forum Boeing Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-01-2007, 05:15 PM
  4. RA altitude PFD
    By Tom Stian Bjerk in forum PM General Q & A
    Replies: 4
    Last Post: 04-13-2006, 11:17 AM
  5. Constant TCAS Alerts with PMRJ
    By Richard Lester in forum PM General Q & A
    Replies: 0
    Last Post: 01-30-2006, 11:48 PM