Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    10+ Posting Member FlightsimBerlin's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Germany, Berlin
    Posts
    17
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Project Magenta SA_WXR and PMGetWeather

    Hi,

    i use SA_WXR for receiving the radar bitmap based on the fs weather.

    i use also PMGetWeather for requesting METAR in FMC...but this metar comes from another weatherserver (i'm wrong?) and has nothing to do with the fs weather.

    e.g. if i setup a really nasty weather in FS and im requesting the metar at my destination...it could be the nicest weather.

    is there any way to get METAR information in FMC directly from FS?

    thanks and greetings henning

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    PM GETWEATHER gets real world weather..

    If you don't run PMGET WEATHER SAWXR is reading FS weather I believe.
    ________________________
    Trevor Hale

  3. #3
    300+ Forum Addict AchillesP's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Greece, Thessaloniki
    Posts
    381
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    WhazzUp plus to recieve from Ivao or Vatsim. It works fine for me.

    Quote Originally Posted by FlightsimBerlin View Post
    Hi,

    i use SA_WXR for receiving the radar bitmap based on the fs weather.

    i use also PMGetWeather for requesting METAR in FMC...but this metar comes from another weatherserver (i'm wrong?) and has nothing to do with the fs weather.

    e.g. if i setup a really nasty weather in FS and im requesting the metar at my destination...it could be the nicest weather.

    is there any way to get METAR information in FMC directly from FS?

    thanks and greetings henning
    With best regards,
    Achilles
    http://www.thefsps.com

  4. #4
    150+ Forum Groupie sas550's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by AchillesP View Post
    WhazzUp plus to recieve from Ivao or Vatsim. It works fine for me.
    Hi! Do you mean that by using Whazzup Plus you can get Vatsim weather downloaded to the PM CDU?
    Regards Anders Eriksson


    www.simcockpit.se

    FS9

  5. #5
    300+ Forum Addict AchillesP's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Greece, Thessaloniki
    Posts
    381
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by sas550 View Post
    Hi! Do you mean that by using Whazzup Plus you can get Vatsim weather downloaded to the PM CDU?
    Yes. If you have the pm suite, then you can get for free the whazzUp plus. Then inside the ini file of whuzzUp plus you can configure to get the metar from Vatsim or ivao inside CDU. So, if you use active sky to get weather from vatsim and whuzzup plus for metars inside cdu, then the metars from the cdu will be accurate 100% with fs weather and vatsim weather.

    I use the above solution plus the sa_wxr without any problem.
    With best regards,
    Achilles
    http://www.thefsps.com

  6. Thanks sas550 thanked for this post
  7. #6
    150+ Forum Groupie sas550's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Tnx! This sounds great. I guess this means that whazzup has to run with the cdu then? Is it possible for you to post your ini file or just the part that contains the wx setting?
    Regards Anders Eriksson


    www.simcockpit.se

    FS9

  8. #7
    10+ Posting Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Germany
    Posts
    10
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi!
    I often read about pmGetweather but i think I'm too blindlyto find that software. Can anybody tell me where I can find this?
    Thank you.

    Andy

  9. #8
    300+ Forum Addict AchillesP's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Greece, Thessaloniki
    Posts
    381
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I will uploaded this evening.

    Quote Originally Posted by sas550 View Post
    Tnx! This sounds great. I guess this means that whazzup has to run with the cdu then? Is it possible for you to post your ini file or just the part that contains the wx setting?
    With best regards,
    Achilles
    http://www.thefsps.com

  10. #9
    300+ Forum Addict AchillesP's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Greece, Thessaloniki
    Posts
    381
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi andy,

    Here
    http://www.projectmagenta.com/downlo...GetWeather.zip

    Quote Originally Posted by andy85 View Post
    Hi!
    I often read about pmGetweather but i think I'm too blindlyto find that software. Can anybody tell me where I can find this?
    Thank you.

    Andy
    With best regards,
    Achilles
    http://www.thefsps.com

  11. #10
    10+ Posting Member FlightsimBerlin's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Germany, Berlin
    Posts
    17
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thank you very much for your replys.

    My questions runs in a direction for the case that i do not use ivao or vatsim

    So in my way of thinking the most easy way would be:

    Weather Source ==> Moving to

    ActiveSky ==> FS9/FSX

    or
    Ivao ==> FS9/FSX

    or
    FS Own ==> FS9/FSX

    or
    VATSIM ==> FS9/FSX


    ==> Radar in GC (SA_WXR) is taken the weather from FS9/FSX, works
    ==> METAR in FMC is taken the weather from FS9/FSX, open issue


    So radar in GC and METAR in FMC should be taken from FS9 / FSX to be independend of any source where the weather is comming from.

    My my case i like to set bad weather by FS or Active Sky but i'm not able to request the METAR in FMC based on this set FS weather.

    Thank you for your help.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. PMGetWeather
    By alaxus in forum PM General Q & A
    Replies: 18
    Last Post: 10-27-2010, 11:54 AM
  2. QNH from FS versus QNH from PMGetWeather
    By npbosch in forum PM Boeing GC
    Replies: 1
    Last Post: 11-19-2009, 11:06 AM
  3. Sa_wxr 1.6 no wxr
    By gandofalcon in forum PM General Q & A
    Replies: 10
    Last Post: 02-19-2009, 05:05 PM
  4. SA-WXR - Recommended over pmGetWeather?
    By Ray Proudfoot in forum PM General Q & A
    Replies: 29
    Last Post: 04-11-2007, 04:31 PM

Tags for this Thread