Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Fallon, NV
    Posts
    4
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    8 in' touch screen.

    I'm looking for a small touch screen monitor to use for an FMC panel, as I don't currently have the money to plug for the one from Engravity. Or any of the other ones out there at the moment. Problem is, is that I am running my cockpit on one computer using a dual output card, with four monitors through Matrox TH2G. So I would need one that would be USB only. I don't know where to start looking for something like this. All I'm able to dig up is stuff for cars, and that's not what I want. I would like to find one for around 150 bucks if at all possible, but it seems like it's hard to find what I'm looking for. I can't use one with computer hookup, because I have no more available ports. Anyone know how to point me in the right direction?

    Thanks.

    Nick

  2. #2
    500+ This must be a daytime job autocadplease's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    521
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I am aware of 7" / 8" touch screen VGA lcd monitors and usb lcd monitors, but not usb touch screen lcd monitors. Does any of your video cards have TV out (RCA) that can be used? Most of those small touch screens have TV (RCA) inputs. I am not sure if it would work and at what resolution you would get.
    Grant D.
    Nelson,B.C. Canada
    Win7 32bit, FSX, PM Boeing, TH2GO, GEX, VoxATC

  3. #3
    300+ Forum Addict nax228's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Oslo
    Posts
    331
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I have made my own touchscreen recently. I used a kit from TouchKit and I'm impressed by the functionality. I use it for the whole FMC pushing buttons directly on the screen. The accuracy is down to a few millimeters, so I can also manage the radios with the back of a pen if wanted. Check out their product page. I bought it from a lockal dealer.

    http://www.touchkit.com/4Touchscreen.htm

  4. #4
    500+ This must be a daytime job autocadplease's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    521
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Maybe something like this would help (VGA to USB Adapter) http://www.tigerdirect.com/applicati...?EdpNo=3484434
    Grant D.
    Nelson,B.C. Canada
    Win7 32bit, FSX, PM Boeing, TH2GO, GEX, VoxATC

  5. #5
    25+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Preston, UK
    Posts
    37
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Why not put in another graphics card?

    currently I have 3 in my system, this allows me to use one card for two touchscreens that i own

  6. #6
    75+ Posting Member


    NigelD's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Aylesbury, England
    Posts
    122
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by MrRoper View Post
    Why not put in another graphics card?

    currently I have 3 in my system, this allows me to use one card for two touchscreens that i own
    Hey Mr. Roper!
    Multiple graphics cards - a method I am hoping to implement! Are they all the same type of card? Have you have many problems getting it to work at all? I'd be interested to hear your experience with that setup...

    Thanks,
    Nigel.
    I can't see the light but I think I found the tunnel...
    www.shamrock075.webs.com

Similar Threads

  1. anyone using a touch screen for FMC/MCP?
    By esa1203 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 3
    Last Post: 02-09-2011, 07:35 AM
  2. Touch Screen for CDU ??
    By Buddym in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 7
    Last Post: 05-05-2010, 07:41 AM
  3. Touch Screen Issues
    By B738 in forum Instructor Station
    Replies: 6
    Last Post: 06-04-2009, 05:00 AM
  4. Using a Touch Screen for mulitple items
    By Tomlin in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 7
    Last Post: 08-28-2007, 09:47 AM
  5. A question LCD touch screen
    By visualchaosfx in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 4
    Last Post: 03-05-2007, 03:29 AM