Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29
  1. #1
    Forum Moderator
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Essex / EGMC
    Posts
    2,104
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    A Mega Dumb Question?

    Hey,

    If you drilled a whole (lets say 10mm wide) through an LCD screen will the LCD Screen still work with the whole in it?

    Just that i heard something on the net stating that a company can cut lcd screens! so if you was to cut a section out of an lcd screen, would this work?

    Or how does this company manage to cut lcd screen....wouldnt this be rather handy?

  2. #2
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stafford, UK
    Posts
    192
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I dont know how the company "cuts" LCD screens but I am pretty sure a screen would break if you cut a whole through it.

    This is because the signals feed from 2 sides, usually top and left sides. If you make a cut then any where on the right and below of the cut will not recieve a signal and so break. Thats assuming that during the drilling you dont rupture the screen.

  3. #3
    300+ Forum Addict



    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California, USA
    Posts
    406
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    If the hole is cut very carefully, a portion of the LCD screen will continue to function. There will be a vertical strip and a horizontal strip starting at the hole location that will be non-functional because the hole will cut through conductors on the glass.

    The company that cuts LCDs does so to resize commercial units. They trim an edge with a diamond saw then reseal the edge. I wouldn't be surprised to find that they have extra fluid to replace what is lost while cutting. This is an expensive process.
    Last edited by Mike.Powell; 01-30-2009 at 12:37 PM. Reason: spelling

  4. #4
    75+ Posting Member jonnydaz53's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    south east , uk
    Posts
    81
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    What kind on configuration would a screen need to be cut, im trying to think where this work maybe the autobrake panel? with lcd behind.

    jonny d

    egmc

  5. #5
    Forum Moderator
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Essex / EGMC
    Posts
    2,104
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    If this could be done it will be excellent to pass through a yoke through the screen so you can place software gauges around the yoke whole instead of placing 1 monitor ontop of the yoke.

    There MUST be a way to do this?

    If this does happen it will change simming tech by FAR!

  6. #6
    Forum Moderator
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Essex / EGMC
    Posts
    2,104
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    There will be a vertical strip and a horizontal strip starting at the hole location that will be non-functional because the hole will cut through conductors on the glass.
    This would be perfect as id only need to display 1 gauge next to the whole, i do not need anything to be displayed the other size!

    If this works i'll be sooo happy!

    Whats the best way to cut.....glass? is an LCD glass? How will i cut a 1 inch hole through an LCD?

    mmmmmm?

  7. #7
    500+ This must be a daytime job mauriceb's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Gravenhurst, Ontario
    Posts
    544
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by alexpilot2008 View Post
    How will i cut a 1 inch hole through an LCD?
    Very, very carefully

    Maurice

  8. #8
    500+ This must be a daytime job


    Efe Cem Elci's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Posts
    544
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site


  9. #9
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    ***** WARNING *****

    MYCOCKPIT, MYCOCKPIT, INC. OR AFFILIATES IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY FINANCIAL OR MEDICAL LOSS THAT MAY RESULT IN THIS EN DEVOUR YOU WISH TO PURSUE. ALWAYS WEAR PROPER SAFETY EQUIPMENT WHEN WORKING AROUND TOOLS AND GLASS.

    Just a peice of cya.

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  10. #10
    Executive Assistant Geremy Britton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North,East England
    Posts
    1,597
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    lmao. I was laughing when someone mentioned drilling holes in screens ... Realy!!? hmm, i'll just say my warning would be i wouldn't risk it!

    I can just imagine a 101 ways this could go pear shaped.

    (I should stop laughing at this thread topic now)
    Geremy Britton
    Executive Assistant, MyCockpit Inc
    Head of GLB Flight Products
    www.geremy.co.uk

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Dumb and dumber?
    By AlexJ in forum Pilots Lounge - Let your Hair down
    Replies: 0
    Last Post: 06-23-2010, 05:09 AM
  2. dumb question about mcp
    By Steve A in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 06-28-2009, 06:35 PM
  3. Heathrow EGLL Mega-Heathrow
    By Michael Carter in forum Pilots Lounge - Let your Hair down
    Replies: 2
    Last Post: 09-11-2008, 07:54 AM
  4. Dumb question :)
    By Matt Olieman in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 5
    Last Post: 02-21-2008, 03:25 PM
  5. Sorry for all teh dumb questions..but here is another one
    By gokhotit in forum FS2Phidget Users
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2005, 06:43 AM