Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    75+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bombay, India VABB
    Posts
    83
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Using Radio Audio Panel with FS2P / offset 3122

    Hi Alan / all

    I've set up the audio panel in my sim to switch on and off the VOR/NDB/Marker sounds - I've used offset 3122 (as bitmap) with bits 0 > 7 as listed in the FSUIPC doc:::

    3122 1 Radio audio switches (FS2002+ only). Read/write bit settings as follows:
    2^7 COM1 transmit
    2^6 COM2 transmit
    2^5 COM receive both
    2^4 NAV1 sound
    2^3 NAV2 sound
    2^2 Marker sound
    2^1 DME sound
    2^0 ADF1 sound

    Now what happens is this:

    I can switch ON the VOR / ADF / MKR sounds OK, but switching any of them OFF, switches ON the ADF1 (bit 0)

    I have checked this with the emulated 8/8/8 as well as the on screen panel -

    So eg:
    NAV 1 ON = OK, FS panel shows on
    NAV1 OFF = NAV 1 OFF, and ADF 1 ON

    and so on

    this is true for all the other buttons on the panel

    I've posted a thread on the FSUIPC form re this:

    http://forums.simflight.com/viewtopic.php?f=54&t=74382

    Do you have any idea what I'm doing wrong/what's setting bit 1 ON each time another one is switched OFF?

    FS2004 / Default 747 panel / latest FSUIPC/WIDEFS/FS2P

    Cheers!

    FC

  2. #2
    builder
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Texas
    Posts
    587
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    FC,

    Prloblem is not with FSUIPC.
    That forum won't be able to help.

    I believe this was posted on another forum a while back.
    Will look at at it. Pretty sure it is a signed veres unsigned byte issue on my part.

    Regards,
    Alan.

  3. #3
    builder
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Texas
    Posts
    587
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    FC,

    Tried it on my system.
    Is doing as you described.

    Something I noticed while simulating the problem you described.
    The ADF_AUDIO is incorrect.

    Use FSVariable Editor to set ADF_AUDIO :
    Offset to 3122
    Length to 1
    FSVariable Type to Bitmapped (part of bitmap)
    Click on bit 0 in the Bitmapping frame.

    Press Save icon to save.
    This will not fix problen you have described.
    I am still working on that.

    Regards,
    Alan.

  4. #4
    builder
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Texas
    Posts
    587
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    FC,

    Problem is the bit partnering function.
    I introduced function to emulate the way COM1 and COM2 audio selection works with Boeing 737 on MS_FS.
    FSVariable is defaulting Bit Partner to "0" and not "None", or not setting bit partner to same value as Bit.

    I have emailed an updated version of fs2phidget, fsvariable and an updated fsvariables file to you.

    Let me know how that works for you.

    Regards,
    Alan.

  5. #5
    75+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bombay, India VABB
    Posts
    83
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    HI Alan -

    Thanks! Once again, thanks for your wonderful program - it's made it possible for semi dimwits like myself to do wonderful things - and your support....

    If you see the thread in the FSUIPC forum, Pete has some notes on what FS2P may be doing with the audio panel -

    http://forums.simflight.com/viewtopic.php?f=54&t=74382

    FC

  6. #6
    builder
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Texas
    Posts
    587
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I got hold of Peter.
    Emailed program fix to you.
    Last edited by CocnutAir; 01-12-2009 at 10:04 PM.

  7. #7
    75+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bombay, India VABB
    Posts
    83
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Alan - using the fix - works totally fine now -

    thanks!

    FC

Similar Threads

  1. Choices: Saitek radio panel or GoFlight Radio Panel...
    By Tim Abbott in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 6
    Last Post: 09-08-2010, 02:43 AM
  2. Audio Panel Hardware
    By captdave in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 1
    Last Post: 06-21-2010, 03:02 PM
  3. KMA Audio Panel
    By Steve1970 in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 6
    Last Post: 03-11-2010, 06:56 PM
  4. 727/737 audio control panel
    By tomenglish2000 in forum Off Site Articles For Sale
    Replies: 1
    Last Post: 01-12-2009, 08:26 AM
  5. 777 style audio panel.
    By phil744 in forum Cockpit Parts and Motion Platforms
    Replies: 1
    Last Post: 05-17-2008, 09:20 PM