Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Galaroza
    Posts
    34
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    problem with V1, Vr and V2

    Hello.
    I have observed the following thing: Following the weight of the airplane, degrees of flaps, etc, FMC (CDU) calculates the V1, Vr and V2, then, when to pass 80Kts and next to reach V1, bug of Vr that evidently has a value different from the one from V1 in my tactical mission, happens to put itself next to V1. How can be corrected that abnormality?
    A greeting and thanks for your attention.

    Israel Abril Fernández

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    You will need to check that the ZFW you have entered in the CDU matches that of that actual aircraft.

    Also, be sure that the correct aircraft data file is selected in the CDU.

    Additionally, You might want to make sure that you haven't entered the fuel information into the cdu in the correct format. KGS or LBS.. (whatever you have selected in the INI file..


    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  3. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Galaroza
    Posts
    34
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by Trevor Hale View Post
    You will need to check that the ZFW you have entered in the CDU matches that of that actual aircraft.

    Also, be sure that the correct aircraft data file is selected in the CDU.

    Additionally, You might want to make sure that you haven't entered the fuel information into the cdu in the correct format. KGS or LBS.. (whatever you have selected in the INI file..


    Trev
    All that is verified, and nevertheless, when to reach V1 the indication of V2 has lowered to the place that occupies Vr.

    I must check in some other place, like for example in the CDU.INI or the PFD.INI?

    Greetings and thanks for its attention.

    Israel Abril Fernández

Similar Threads

  1. MCP Problem
    By Norbert Woeller in forum PM Boing MCP
    Replies: 11
    Last Post: 11-29-2010, 11:15 AM
  2. Ias Problem
    By AchillesP in forum PM General Q & A
    Replies: 7
    Last Post: 07-16-2008, 02:25 PM
  3. PM FCU Problem
    By imported_darrens in forum FS2Phidget Users
    Replies: 14
    Last Post: 11-09-2005, 07:59 AM
  4. Problem with 3.0.9
    By Chris97b in forum FS2Phidget Users
    Replies: 3
    Last Post: 05-28-2005, 07:10 PM