Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    oslo, norway
    Posts
    63
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    SIOC SOUND: How to make a looping sound?

    Hello!
    I have put a sound for speedbrake in the SIOC folder.
    Then, in SIOC Sound.ini, I have told it to be sound number 0800,
    and written in my SIOC script that when the speedbrake > 1000, then play sound.
    It works actually like a charm, but it does not loop.
    Then I read that I'm supposed to put an asterix in front of the filename in SIOC sound.ini,
    like

    [ #800]
    Sound=*spoiler.wav,-1,-1,-1

    But as soon as I put the "*" in front of the filename, SIOCSound tells me that the file cannot be found.

    Then I see somesthing about the SIOC.ini, where there is also a SOUND section? Is that in addition to te sound section in the SIOC Sound.ini?

    If anyone knows how to loop a sound, when the speed brake is on, I'm glad to hear about it.

  2. #2
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Jersey Channel Islands
    Posts
    32
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    ConfigSiocIni Sound Files

    Hi

    The only problem I can see is it may have to do with the sound number. If you use the Config_SiocIni program to create this file it will generate the sound number for you. If this is the only sound file you are using then your ini file should read as follows:-

    [#1]
    Sound=*spoiler.wav,-1,-1,-1

    You can correct this by simply loading your ini file into the Config_SiocIni program and then save it. It will now have numbered the sound file correctly.

    Hope this makes sense.

    Gary

  3. #3
    150+ Forum Groupie Suggy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Hull, England
    Posts
    153
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I have put my sound commands in the SIOC.ini file and NOT in the the IOCSOUND.ini file. The actual sound files (wave file) are in the main SIOC folder.
    For example, below is what i have in the SIOC.ini file:

    [************** SOUND MODULE ***************]

    [ Ficheros de sonido ]
    [ Sound Files ]

    [ Desactivar el módulo de sonido ]
    [ Disable Sound module ]
    Sound_disable=no

    [ Volumen general de los sonidos 0-100 ]
    [ Master Volume 0-100 ]
    Volume=100


    [ put '*' first filename for loop Sound ]
    [ anteponer '*' en el fichero para bucle continuo de sonido]

    [ Sound=wav_file,frequency,volume,pan ]
    [ frequency=100 to 100000 0=original -1=current ]
    [ volume=0 to 100, -1=current ]
    [ pan=-100 (left) to +100 (right) 0=center -1=current ]

    [ Sound=Fichero_wav,frecuencia,volumen,balance ]
    [ frecuencia=100 hasta 100000 0=original -1=Por defecto ]
    [ volumen=0 hasta 100 -1=Volumen por defecto ]
    [ balance=-100 (Izquierda) hasta +100 (Derecha) 0=centro -1=Por defecto ]

    [ #1 ]
    Sound=*nwiper.wav,-1,40,-100

    [ #2 ]
    Sound=*ambientmusic2.wav,-1,20,-1

    [ #3 ]
    Sound=*CVRtest.wav,-1,50,-1

    [ #4 ]
    Sound=*aircabin.wav,-1,-1,-1

    [ #5 ]
    Sound=cabinbell.wav,-1,-1,-1


    Regards,
    Darren

  4. #4
    25+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    oslo, norway
    Posts
    63
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thank you, guys.
    Im struggling here!
    I am not using Config_Sioc,
    I am trying to understand codes by writing it myself.
    So I am having a look at that.
    Suggy:
    Is your IOCSOUND.ini empty? Or have you defined the start of the sound variables?
    (like "IOCP_INI_VAR=10")?
    So in your example, do you have

    if something > 100
    v0010 = 1

    and the nwiper will play in loop?

Similar Threads

  1. sound help
    By nemo_7708 in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 2
    Last Post: 03-11-2011, 10:38 PM
  2. Sioc trim sound problem
    By themax222 in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 05-03-2010, 02:33 PM
  3. X-Plane Thunder Sound addon sound pack
    By Padraig in forum General X-Plane (Laminar Research)
    Replies: 4
    Last Post: 12-12-2009, 07:24 AM
  4. MCP AND FS SOUND
    By JAMES WEBSTER in forum PM General Q & A
    Replies: 4
    Last Post: 02-01-2005, 10:04 PM
  5. Re: MCP AND FS SOUND
    By David Rabiner in forum PM General Q & A
    Replies: 0
    Last Post: 01-31-2005, 05:54 PM