Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    300+ Forum Addict AchillesP's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Greece, Thessaloniki
    Posts
    381
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Microsoft FSX FSX Speed brake problem

    Hi,

    I have a problem with the speed brake at FSX. The speed brake lever from my TQ does not go to arm position. The fsuipc just recognize the first value bigger then the speed brake arm position, so I do not have a light(speed brake arm) in my panel and also I do not have spoilers deployed at the ground. I have calibrated my spoiler lever but it does not work. Also with reverses at the ground, the spoilers go to 100% but my spoiler lever does not move. Seems no command from the fsuipc to the motor. I use the cockpitsonic TQ.

    Any solution please?
    With best regards,
    Achilles
    http://www.thefsps.com

  2. #2
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    564
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by AchillesP View Post
    I have a problem with the speed brake at FSX. The speed brake lever from my TQ does not go to arm position. The fsuipc just recognize the first value bigger then the speed brake arm position
    I'm not clear what you mean by that. In FSUIPC spoiler calibration you need to set a zone for the Arm position. There are 4 calibration points, as there are for aileron, elevator and rudder: minimum, low 'centre', high 'centre' and maximum. If you are not easily finding the 'centre' or Arm position then you've not calibrated that zone wide enough and you are missing it.

    Anything below the "low centre" value is treated as "down" (i.e. no speedbrake/spoiler), then above the "high centre" value you get the progression from the armed value to 100%

    >> Also with reverses at the ground, the spoilers go to 100% <<

    The spoilers do not activate by the reversers, but by a trigger switch on the gear.

    >> but my spoiler lever does not move. Seems no command from the fsuipc to the motor. I use the cockpitsonic TQ. <<

    FSUIPC is not responsible for sending commands to anything. Presumably you have some software reading values from FSUIPC in order to drive the motor. It sounds like it is reading the wrong value. There are three values it might use: 0BD0 (the spoiler lever), 0BD4 (the left spoiler position indicator) and 0BD8 (the right spoiler position indicator). You need to check your driver's configuration.

    Regards
    Pete

  3. Thanks AchillesP thanked for this post

Similar Threads

  1. Speed Brake Arm indicator light not working
    By Air Canada in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-25-2010, 01:37 AM
  2. Airbus Speed Brake and Parking Brake
    By Matt Olieman in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 03-25-2010, 03:11 PM
  3. A319/A320 speed brake
    By skywatch in forum Dodiano's Airbus Forum
    Replies: 4
    Last Post: 09-18-2008, 04:34 PM
  4. just finished fitting slider to speed brake lever,via phidge
    By steve diamond in forum Phidgets & Cockpit Simulator Builder
    Replies: 5
    Last Post: 05-06-2006, 12:13 PM