Results 1 to 6 of 6

Thread: TFT Touchscreen

  1. #1
    25+ Posting Member NCW's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Woomelang, Victoria
    Posts
    31
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    TFT Touchscreen

    Hi Guys,
    Does anybody out there have experience with touch screens?

    I have found a site that sells a 7" TFT touch screen VGA monitor, and I am thinking about getting one. I would like to use it for my PMDG series FMC.

    Any instructive comments would be appreciated.

    Cheers,

    Neil

  2. #2
    Heli Builder fweinrebe's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Namibia
    Posts
    325
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I bought a 12 inch LCD screen with a touchscreen from a vendor that sells IBM POS systems to a supermarket chain here. The screen had an extra USB cable for the touchscreen part of the TFT monitor. I was told that Windows XP already has a driver for the touchscreen.

    I never got to test it, since I disassembled to screen for my PFD.

  3. Thanks NCW thanked for this post
  4. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Kallinge, Sweden
    Posts
    31
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I currently use a 17" touchscreen. Mostly for pressing buttons in the 2d cockpit in FSX , but otherwise with touchbuddy freeware for Lockon or IL-2.

    I had a 8" that I sold to another FS forum guy, with the idea just for the FMC. I have pictures of it (see link) and it works just fine he says.
    He has rotated the monitor and it fits perfectly.

    http://www.fsnordic.net/discussion/i...html#msg903289

  5. Thanks NCW thanked for this post
  6. #4
    25+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Aussieland
    Posts
    52
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I used a 8" touch screen with the PM fmc, worked great.

  7. #5
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Vancouver
    Posts
    215
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I use a 10 incher for FMC. Had to mess around a bit with the settings, some of which were not what they at first appeared.

    It works well but it's a completely different feel. I would recommend going for at least 10inch, preferably 12. Reason? Well touchscreen buttons need to be quite big to work well.

    Most touchscreen kiosks have enormous buttons and only require single clicks. When you are punching on the keypad using several keys, on an interface which doesn't allow you to go back and correct anything other than the last character, it can soon get frustrating.

    Physical buttons give a much more accurate feedback. You can sometimes turn on a 'beep' response so you know you registered 'hitting' the touchscreen. However this is NOT confirmation that you hit a button.

    One thing that also frustrated me at first was that I would inadvertently drag the FMC out of position when intending to click a button. I have corrected this now. An option to register a click without moving the cursor (I think that's more or less what it's called) freezes the interface so you cannot drag. At first I assumed this means when you click a button on the touchscreen, the cursor which was on another panel would remain where it is. I guess it could mean that too.

    Nice thing about touchscreens is that you can also drag other panels which you might need. The learjet is a good example of this, provided you scale it large enough so it's easy to hit the right toggle switch or button.
    VANCOUVER
    Jet fighter / single pilot sim, plus thinking of a 777 as a secondary sim.

  8. #6
    300+ Forum Addict nax228's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Oslo
    Posts
    331
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    The 737 FMC measurs just about 10,4" witch is a standard screen size. If you drag your FMC (PMDG) to a smaller size, some buttons can stop working.
    I guess 7" is a bit small for this purpose.

Similar Threads

  1. Touchscreen for fmc?
    By mrmaster in forum Video Interfacing and Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 03-20-2011, 03:24 AM
  2. TOUCHSCREEN MONITOR FOR FMC
    By shoumi in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 3
    Last Post: 03-06-2011, 05:34 AM
  3. FMC and Touchscreen AND WideFS
    By shearder in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 11-16-2010, 10:39 AM
  4. Touchscreen
    By jespergb in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 11
    Last Post: 04-15-2010, 01:41 AM
  5. PM Systems and touchscreen?
    By stefanloss in forum PMSystems
    Replies: 2
    Last Post: 12-13-2007, 09:05 AM