Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    150+ Forum Groupie pdpo's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    belgium
    Posts
    280
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    ND : VOR radio showing

    Hi Roberto,

    can you tell me which VOR radio is shown in the VOR ROSE mode with the radial showing.
    I mean the following :
    I fly manual and I have selected in the RMP or MCDU RAD NAV page
    two VORs . I want to fly the airbus like the normal plane with radio navigation so I need to follow
    some radial from the vor and then intercept another radial from the other vor.
    Which vor radio is shown in the VOR ROSE MODE. Is this the VOR1 or the VOR2 or can I select which
    one I want to see.
    Difficult to explain....
    I know that you can always see (like an ADF) the arrows pointing to the both VORS (if selected on the efis)
    but this is not what I like to know ...it is really the display where you see the radial (like the ROSE ILS)

    Is it correct to assume that ROSE ILS only shows the radial when ILS is on.

    Greetz Peter

  2. #2
    MyCockpit Support Staff dodiano's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    El Salvador
    Posts
    990
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Ok on the Rad Nav page you have 2 Frequency selectors on the MCDU that is for the auto or manual tuning... Also you have one for the NDB or ADF and the other for the ILS, really simple, left captain rigth F/O if you put 117.5 or the 3 letter name of a VOR it should show on the captainŽs ND and if you do the same on the right side of the MCDU rad Nav page put 113.5 it should show on the F.O side.
    On the EFIS panels either Captain or F/O you have the VOR selector switches you put them to show 1 and 2 on the ND throught the ROSE/VOR mode as RMI needles but as HSI youŽll only show for each side.


    Hope this helps.

    Roberto

Similar Threads

  1. No route or Vspeeds showing on PFD / ND
    By musiconair in forum PM General Q & A
    Replies: 3
    Last Post: 02-27-2011, 10:56 AM
  2. MCDU not showing on screen
    By bindook in forum PM Airbus MCDU
    Replies: 2
    Last Post: 02-05-2011, 04:33 AM
  3. Phi value only ever showing two values? (Pic inside)
    By Concorde Rules in forum FS2Phidget Users
    Replies: 27
    Last Post: 12-31-2008, 12:48 PM
  4. NO Vspeed showing
    By Jackpilot in forum PM General Q & A
    Replies: 4
    Last Post: 01-15-2008, 10:56 AM
  5. FSX SP1 issue, no flightplan showing in ND
    By Polmer in forum PM General Q & A
    Replies: 9
    Last Post: 05-21-2007, 01:16 PM