Results 1 to 10 of 10

Thread: 3D Projection

  1. #1
    300+ Forum Addict AchillesP's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Greece, Thessaloniki
    Posts
    381
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    3D Projection

    Hi,

    I am trying to find a good solutions for my visuals the last year looking for good projector's (front or back) and etc.

    Looking today, I learned about the 3D projection which looks amazing. Here some links.

    How it looks like
    http://uk.youtube.com/watch?v=H7K0GQ...eature=related

    and the projector
    http://www.depthq.com/projector.html...FQVItAodOFiNYQ

    something new with just a foil?
    http://www.musion.co.uk/

    I'd like this topic to be updated from anyone that have any informations or probably some experiance.

    Can this be done with fs outside views? It would be great.

    Achilles

  2. #2
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    About 10 years ago Sublogic,which was then a superior alternative to FS had not only interactive ATC (sound) but came up with a 3D display..I still have the glasses somewhere with one red and one green lenses. The approaches where definitly impressive in real 3D once your brains switched on it.
    Now with polarized instead of colored glasses, could certainly be done for Virtual cockpit views and more important for full outside view.

    (Probably something that MS11 could come up with to lure forever FS9 diehards!!!! in other words, progress that no one can stop and will force us to buy new projectors..Ha ha!)
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  3. #3
    Executive Vice President, MyCockpit


    Matt Olieman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocala, FL USA
    Posts
    3,155
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Regarding Sublogic; correct me if I'm wrong, I thought MS bought Sublogic FS and that was the start of MS FS, although later Sublogic came out with another version, I think called Airliners?

    Matt Olieman

  4. #4
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    The 3D was called ATP
    I'm not sure anymore about Sublogic ...got them all, ATP, Sierra ProPilot, there was even another one..cant remeber the name ..came in two successive versions with a Cessna Citation I think???

    Anyone around without Alzeimer??

    Cheers
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  5. #5
    150+ Forum Groupie PDT 200's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Thomasville, NC
    Posts
    160
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Microprose was the one I had for the Commodore 64/128. Might have been a part of Sublogic. Don't have the computer or box anymore.
    Regards,
    Brian

  6. #6
    Executive Vice President, MyCockpit


    Matt Olieman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocala, FL USA
    Posts
    3,155
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Atp

    Quote Originally Posted by Jackpilot View Post
    The 3D was called ATP
    I'm not sure anymore about Sublogic ...got them all, ATP, Sierra ProPilot, there was even another one..cant remeber the name ..came in two successive versions with a Cessna Citation I think???

    Anyone around without Alzeimer??

    Cheers

    Ahhh, ATP, that was it. I still have them in the original boxes somewhere How excited I was when I got them. And now look where we are. I've kept my C-64 and Amiga just because of those

    Matt O.

  7. #7
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    There is a site where you can download old FS3. I did. it works on XP.
    It is absolutely incredible to imagine that we could have fun with that!
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  8. #8
    Executive Vice President, MyCockpit


    Matt Olieman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocala, FL USA
    Posts
    3,155
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Jack if you can think of the site let me know.... I've tried different ones, and never had any luck. Always froze up my system.... LOL. I think it was either FS3 or FS4 I started my first sim, I used (and still have) my single lens, green screen projector, LOL. My flight sim junk yard.... LOL

    Matt Olieman

  9. #9
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Try that
    http://fshistory.simflight.com/fsvault/msfs3.htm

    FS3 works fine click on fs3.exe once all files are downloaded, Control-C to Exit.

    Have fun!
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  10. Thanks Prof Bill, Matt Olieman thanked for this post
  11. #10
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    rotterdam, the Netherlands, Europe
    Posts
    898
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Boy, did this thread get hijacked after the topicstarter not a single reply thatgot back to the starter

    Achilles, Thanks for the links. I knew about 3D projectors but these cost at least 10 times the one you linked to.

    This is an interesting development. I will surely dig into it.

    I think space will be a problem though for the average sim.

    Stef
    www.boeing737ng.com
    ___________________________
    The Dutch 737 Simulator Project

Similar Threads

  1. Projection Vs. LCD
    By jer166 in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 23
    Last Post: 12-27-2009, 04:57 AM
  2. Projection Screen
    By coolmanak in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 22
    Last Post: 06-01-2009, 10:22 AM
  3. Projection distance
    By Jake 747 400 in forum Cockpit Outside Visualization
    Replies: 10
    Last Post: 03-25-2009, 09:05 AM
  4. (HELP)Image Projection
    By Trevor Hale in forum Cockpit Outside Visualization
    Replies: 7
    Last Post: 07-19-2008, 03:46 PM
  5. Projection resolution
    By Drewsta in forum Cockpit Outside Visualization
    Replies: 2
    Last Post: 06-29-2008, 04:59 PM