Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Warrington
    Posts
    11
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Making a non-linear guage move correctly

    Hi, I have a working EGT guage for a Jaguar simulator I am currently building. The problem I have is that the readouts (in degrees celcius), dont line up to the needle due to non-linearity.

    Check out the pic attached, is there anyway of setting these non-linear points in FS2phidget?

    Thanks in advance

    Chris
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    builder
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Texas
    Posts
    587
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Chris,

    Nope. no way at present.
    Do you have a math function that states angular position with respect to temperature?

    Regards,
    Alan.

  3. #3
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    You can do that with Simkit gauges though. Their calibration allows it.
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  4. #4
    builder
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Texas
    Posts
    587
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    There is currently settings for flaps gauges.
    Shouldn't be too difficult for me to modify fs2phidgets to make settings apply for any gauge.

  5. #5
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Warrington
    Posts
    11
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    That would be great Alan, very much appreciated. I would try to do it personnally, but I would class myself as extremely novice at programming.

Similar Threads

  1. SIOC not sending value correctly to FSUIPC
    By luica21 in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 08-10-2010, 11:41 PM
  2. JBaymore's aircraft info for seeing it correctly when online flying
    By JBaymore in forum MyCockpit Online Flying Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 10-14-2008, 08:26 PM
  3. FS-BUS Servo Guage Question
    By Brian2sos in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 4
    Last Post: 04-06-2008, 11:48 PM
  4. Upgrading Your Internet Speed: Making the Move from Dial-Up to Broadband
    By MS Expert Zone RSS Feed in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 0
    Last Post: 12-28-2006, 11:30 AM
  5. LNAV and FD not working correctly
    By null null in forum PM General Q & A
    Replies: 1
    Last Post: 11-12-2004, 09:38 AM