Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    300+ Forum Addict


    brianwilliamson's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Gold Coast-AUSTRALIA
    Posts
    411
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    A320 Question for Roberto

    Gooday Roberto........a couple of questions if you could help out. The flap and speed brake levers : do they pull up or push down to operate ?
    And the trim wheel, does it rotate while flying as it is on auto trim. Which means I need to use a servo !! if that is so.

    Regards Brian W.

  2. #2
    MyCockpit Support Staff dodiano's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    El Salvador
    Posts
    990
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hey Brian,

    The Flap lever you Pull it up, if you notice the flap handle has like two heads well the one in the middle you pull it up and move the lever to the desire position it is not so hard to move I once told Matt that the force was like lifting 3 Square CD cases with 2 fingers it is hard to explain but is something like that. The Speedbrake Lever just pushing back the handle it wont move to operate the speedbrakes, you have to first push down and then push it back!! Remember on the A-320 with autopilot on speedbrakes only depliy 50% if you wish full deployment you have to disconnect the AP that is for the A-320 only! Yupe the autotrim wheel rotates on flight it is not noisy so you barelly notice it but is in continuous move!!

    Regards,

    Roberto

  3. #3
    300+ Forum Addict


    brianwilliamson's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Gold Coast-AUSTRALIA
    Posts
    411
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Many Thanks Roberto. Just the information I was looking for.
    Regards..............Brian W.

Similar Threads

  1. 737 Yokes From Roberto how to add hardware ?
    By ozziesim in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 6
    Last Post: 06-13-2009, 05:57 AM
  2. Thanks Dodiano/Roberto and Nick
    By dnoize in forum My Cockpit Update
    Replies: 23
    Last Post: 09-10-2008, 04:22 AM
  3. New yokes from Roberto painted
    By Westozy in forum My Cockpit Update
    Replies: 3
    Last Post: 01-15-2008, 04:49 PM
  4. Press Release from Roberto Soriano
    By Matt Olieman in forum MyCockpit News and Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 11-22-2007, 11:13 AM
  5. TeamSpeak with Team Member Roberto Soriano
    By W9XE/Project777 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 3
    Last Post: 04-24-2006, 08:26 AM