Page 1 of 26 1234511 ... LastLast
Results 1 to 10 of 251
  1. #1
    75+ Posting Member ruprecht's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    83
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Question burning question - HSI?

    I've been dying to know if anyone in the GA community has built a working steam HSI for anything less than a bazillion dollars. Now that I've found all you GA types, I will ask! The mechanical engineering challenges are formidable as far as I can see.

  2. #2
    1000+ Poster - Fantastic Contributor AndyT's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Oahu, Hawaii
    Posts
    1,392
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    It can be done! Obviously the easiest way would be to use a glass version.
    God's in command, I'm just the Pilot.
    http://www.geocities.com/andytulenko/

  3. #3
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by ruprecht View Post
    I've been dying to know if anyone in the GA community has built a working steam HSI for anything less than a bazillion dollars. Now that I've found all you GA types, I will ask! The mechanical engineering challenges are formidable as far as I can see.

    Not yet. There are a few companies that modify existing HSI's, but they are thousands of dollars and few will deal with you unless you are a company or corporation.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  4. #4
    1000+ Poster - Fantastic Contributor AndyT's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Oahu, Hawaii
    Posts
    1,392
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Did you want a REAL HSI or one for your sim?
    God's in command, I'm just the Pilot.
    http://www.geocities.com/andytulenko/

  5. #5
    75+ Posting Member ruprecht's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    83
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    for the sim

  6. #6
    500+ This must be a daytime job autocadplease's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    521
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Check out simkits (www.simkits.com). They don't have a HSI (yet) but talk to them maybe they have a solution.

  7. #7
    1000+ Poster - Fantastic Contributor AndyT's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Oahu, Hawaii
    Posts
    1,392
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Using Easy Guage you can program your own HSI for FS9. I've heard they are working on a new version that allows you to create guages for FSX also but I've no more info on that.

    Also, check out http://www.flightdecksoft.com/ They create guages and give them away for FREE!
    God's in command, I'm just the Pilot.
    http://www.geocities.com/andytulenko/

  8. Thanks IanHay thanked for this post
  9. #8
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I'm pretty sure he means a real mechanical HSI for the sim. Same as I'd like.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  10. #9
    75+ Posting Member ruprecht's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    83
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by ruprecht View Post
    built a working steam HSI
    AndyT: I know it can be! I'm wondering if it has been And glass ain't really the same

    BSW: That's what I suspected

    autocadplease: I have Simkits gauges already and have signed the petition for an HSI but there's no movement there

  11. #10
    Heli Builder fweinrebe's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Namibia
    Posts
    325
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Frasca uses real Aircraft HSI's in their sims. I think if this was an easy gauge to build yourself, they would have done it. (And probably Mike Powell would have published it in his first book). Maybe Mike has a plan to build one?

Page 1 of 26 1234511 ... LastLast

Tags for this Thread