Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Vancouver
    Posts
    215
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Putting values in logic

    I've been looking at the 'Expression Editor' in the variable editor. Seems you can build expressions but if you select a variable like altitude I cannot input a value. The numbers are not editable? Is this normal? Is my version of PS2P working correctly?

    Also I was wondering where a definitive guide to variables (offsets) which can be programmed using a phidget, can be found. I messed around with the landing gear offsets, and yet found that the Nose wheel (at least on the aircraft I was trying) didn't change according to Phidgets, even though the sim and panel indicates that it is working. Perhaps not all aircraft support nose wheel values.

    Thanks for your help.
    VANCOUVER
    Jet fighter / single pilot sim, plus thinking of a 777 as a secondary sim.

  2. #2
    300+ Forum Addict AchillesP's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Greece, Thessaloniki
    Posts
    381
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by Paul G View Post
    Also I was wondering where a definitive guide to variables (offsets) which can be programmed using a phidget, can be found. I messed around with the landing gear offsets, and yet found that the Nose wheel (at least on the aircraft I was trying) didn't change according to Phidgets, even though the sim and panel indicates that it is working. Perhaps not all aircraft support nose wheel values.

    Thanks for your help.
    Hi,
    try this in pmsystems for the lights. Use the value (Landing gear handle) of phidget 4.3.6 for phidgets card and make them invert.

    TransLeft = (LandGearLeft > 0) and (LandGearLeft < 16383)
    TransRight = (LandGearRight > 0) and (LandGearRight < 16383)
    TransNose = (LandGearNose > 0) and (LandGearNose < 16383)
    DownLeft = (LandGearLeft = 16383)
    DownRight = (LandGearRight = 16383)
    DownNose = (LandGearNose = 16383)

    Achilles

  3. #3
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Vancouver
    Posts
    215
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Achilles.

    Thank you. I don't use PM but I think the logic is the same. In the expression editor it doesn't seem possible to edit numerical values even though this might be useful
    VANCOUVER
    Jet fighter / single pilot sim, plus thinking of a 777 as a secondary sim.

  4. #4
    builder
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Texas
    Posts
    587
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Paul,

    What are you attempting to do?
    Retract / Extend landing gear?

    Display status if landing gear i.e. landing gear annunciators?

    Which aircraft are you trying?

    Regards,
    Alan.

  5. #5
    builder
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Texas
    Posts
    587
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Paul,

    The numbers are implied in the hi and lo cvalues for the FS Variable.

    Regards,
    Alan.

  6. #6
    300+ Forum Addict AchillesP's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Greece, Thessaloniki
    Posts
    381
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by Paul G View Post
    Hi Achilles.

    Thank you. I don't use PM but I think the logic is the same. In the expression editor it doesn't seem possible to edit numerical values even though this might be useful
    Hi Paul,

    Of cource no problem. As Alan said, gears are hi and low values. (0 for up, 16383 for down). You can use them to handle the gears and also to get the lights. Of cource then you will need a logic inside the phidgets for the lights to go off when the value is 16383 and when the master battery switch is off.

    Achilles

  7. #7
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Vancouver
    Posts
    215
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Ah I see. So they aren't the actual bounds of the variable, so much as the values that John Simbuilder wants to activate a specific function?

    What do I plan to do with this? Well I have a Warning and Fire annunciator, neither of which are much supported by present variables as far as I know. For the Warning though, the expression editor presents some examples of various configuration issues which could trigger a warning. I was thinking if I want to simulate a GPWS alert, I would need to be able to put in actual values, e.g. between surface and 500' with gear up and not in landing configuration.

    I'm thinking ahead a bit, rather than having specific examples. Your response Alan does clarify it quite well so I may be able to work it out.

    Thank you

    Paul
    VANCOUVER
    Jet fighter / single pilot sim, plus thinking of a 777 as a secondary sim.

  8. #8
    builder
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Texas
    Posts
    587
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Paul,

    You could set up variables for the task at hand.
    Perhaps a variable, say, AGL_500 with a range of values from 0 to 500, based on the offset for altitude.

    I believe I posted a walk-though document, or perhaps is in the on-line help, where a number of variables are created for various control configurations to simulate unsafe configuration warning.

    If you have problem locating that let me know.

    Regards,
    Alan.

  9. #9
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Vancouver
    Posts
    215
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thanks Alan I vaguely remember seeing these now you mention it. I'll look again.
    VANCOUVER
    Jet fighter / single pilot sim, plus thinking of a 777 as a secondary sim.

Similar Threads

  1. Putting What Where...???
    By totalflyer in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 11
    Last Post: 02-26-2009, 10:16 AM
  2. Low values for N1 and N2, and thanks.
    By RobertoR in forum FS2Phidget Users
    Replies: 2
    Last Post: 02-03-2005, 03:38 PM
  3. Values Not Responding
    By anf92jc in forum FS2Phidget Users
    Replies: 2
    Last Post: 12-17-2004, 02:10 AM
  4. [LOGIC] Center logic 0 Three position toggle switch
    By null null in forum PM General Q & A
    Replies: 2
    Last Post: 11-24-2004, 04:42 PM