Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    May 2008
    Location
    Ontario
    Posts
    7
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Phidgets install

    Hi !

    Having trouble to set up the Phidgets 8/8/8 TEXT(1203).
    Had error code 11 before so reinstalled everything now can't upgrade the Phidget library massage said already installed and reverse the install.
    I running Win XP (no service pack), have Installer .net 2
    Did run reg clean software before re install.
    Any idea?

    SimPilot
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hey, Good stuff,

    I am sure Alan Dyer or someone will be in to answer your question shortly.

    Trev
    Last edited by Trevor Hale; 05-25-2008 at 11:06 PM.
    ________________________
    Trevor Hale

  3. Thanks SimPilot thanked for this post
  4. #3
    75+ Posting Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Perth WA
    Posts
    106
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi, there are a couple of things i can suggest you try.

    uninstall through your control panel, remove software. Then go the location where your fs2phidget file was kept, ie C:\Program Files\FS2Phidget, and delete this file. This will remove any evidence of the program in the system. Then conduct a defrag on your system.

    Make sure you have the latest version, Alan Dyer has just uploaded a newer version 4.3.6 that fixes some bugs.

    Install the newer version and see if that fixes the problem.

  5. #4
    75+ Posting Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Perth WA
    Posts
    106
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hey Simpilot,

    What exactly were you working on doing or which assignments were you using, i just ran a few tests and it seems to be working fine for me.


    Quote Originally Posted by SimPilot View Post
    Hi !

    Having trouble to set up the Phidgets 8/8/8 TEXT(1203).
    Had error code 11 before so reinstalled everything now can't upgrade the Phidget library massage said already installed and reverse the install.
    I running Win XP (no service pack), have Installer .net 2
    Did run reg clean software before re install.
    Any idea?

    SimPilot

  6. Thanks SimPilot thanked for this post
  7. #5
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    May 2008
    Location
    Ontario
    Posts
    7
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    install

    Thanks for your input guys!

    Uninstalled fs2phidgets436, all three Phidget.msi and dotnetfx.exe
    Just installed WinXP Service Pack2.
    Right now running defragmenter.
    Here is what I'm planning to do:

    Install : 1-dotnetfx35.exe
    2-Phidget_2.1.4.20080513.msi
    3-fs2phidget436

    That should be it, right?

    SimPilot

  8. #6
    75+ Posting Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Perth WA
    Posts
    106
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Yes try it and that should fix it, i managed to get that same error last night, however only by adjusting some variables that conflict with each other.

    basically the best thing to do when this happens is go to your fs2phidget file on the c:/ and find the file for the phidget you were using, ie it will be something like phidgetinterfacekit31854, this is the same as displayed in the left hand box under phidgets when running fs2phidget, this file is created automatically when you connect a phidget to fs2phidget and stores all your settings or what ever you were doing with your phidget.

    If you just delete that file ( un plug your phidget first ) it will remove the problem, and when you plug your phidget back in it will be like the first time you connected it and the error should have gone, only thing is you will need to start from scratch and re calibrate your phidget to your desired settings.

    This is what i do every time i get a conflict and it works ok for me with my experiments.

  9. #7
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    May 2008
    Location
    Ontario
    Posts
    7
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thanks for your help, but still can't make it work!
    It's probably my system and my knowledge about computers
    I installed Netframe work 3.5, went ok!
    When tried to install Phidget2.1.4 said is already in the system and reversed the install!
    But cannot find trace of that install anywhere!
    When try to run Fs2hidgets said cant find Phidgets manager install latest msi file!
    Cant even find Netframe to see if I could uninstall previous version from there.
    I'm ready to give up ! Not looking forward to reformat the hardrive again!
    I need a brake!

    SimPilot

    Good thing this happened before takeoff

  10. #8
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Ohhhhh Don't even think of doing that yet.

    It is a holiday in the USA, and quite possibly he is busy with family. Let me PM him, and let him know about your post.
    Don't give up.. We pit builders never give up!

    Trev
    Last edited by Trevor Hale; 05-25-2008 at 11:07 PM.
    ________________________
    Trevor Hale

  11. #9
    builder
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Texas
    Posts
    587
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Trevor, It is Memorial Day weekend here in the US. Therefore, response might be a little tardy. Some of us sim builders have families and this weekend is a time of travel where we spend time with our families. Many folks also celebrate our sons and daughters graduating from high school today.


    Simpilot,
    There is good chance that problem is a program bug.
    Let me have steps that I would need to follow to replicate the error.

    Does the 8/8/8-TextLCD card display as two seperate devices (two seperate serial numbers) on fs2phidget?

    Regards,
    Alan.

  12. #10
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    May 2008
    Location
    Ontario
    Posts
    7
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I appreciate your help guys, but at this stage I think it's my windows acting funny!
    Netframework is uninstalled again but I think previous msi install is still leave trace there somehow netframewok directory still exist.
    Can I delete windows/framework directory before reinstall?
    This time I only install Netframework2.
    O, I want be around for few days... Jury duty!

    SimPilot

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. new install, new start
    By Viper90 in forum lekseecon Q&A and Discussions
    Replies: 12
    Last Post: 04-21-2011, 12:46 AM
  2. Radio install in a Cessna 152
    By mcc253 in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 2
    Last Post: 10-07-2010, 03:22 PM
  3. Wideview install????
    By props in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 0
    Last Post: 10-08-2009, 01:33 AM
  4. How do i install my lcd screens to my 737 mip?
    By Glenn in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 1
    Last Post: 05-02-2009, 07:11 AM
  5. FS2Phidget.exe won't run after install
    By Mark in forum FS2Phidget Users
    Replies: 6
    Last Post: 10-06-2006, 08:30 AM