Results 1 to 5 of 5

Thread: Offset?

  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Switzerland
    Posts
    39
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Offset?

    Hi All,

    I search for two offset:

    Stab out of trim light and for a switch: fuel flow

    Regards


    Pierre

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Pierre,

    I am not sure if there is a Stab out of Trim offset, it is more in conjunction with TO COnfig. I am sure if you had PMsystems, you might be able to create a logic that allows you to read the offset variables of the STAB Trim and make a decision based on that information to turn on or off an led.

    And for Fuel flow..... I think you may be mistaken. Fuel Flow is a READ value, and is a numeric number based on the engine perimeters in Flightsim. You cannot control fuel Flow.

    If you are talking about (Engine 1, or Engine 2) Fuel Cuttoff thats a different thing altogether.

    Please let us know.

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  3. #3
    25+ Posting Member ralmav's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Germany
    Posts
    40
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Pierre,
    I think the Stab out of Trim function is controlled by Project Magenta MCP.
    There's an entry in the mcp.ini :

    AllowStabTrimOverride=Off
    StabTrimDeflect= 6000
    / Disconnects A/P when Elevator or
    / Aileron is moved more than the
    / deflection value (default 6000)
    / This option needs to be enabled
    / via bit13 offset 0x50A - monitor
    / bit13 0x5518 for current setting

    So the offset for the Stab out of Trim light is 5518 bit13 i think.
    Cheers, Ralf
    www.b737ng.de

  4. #4
    25+ Posting Member ralmav's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Germany
    Posts
    40
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    just look at the PM Offset list at:

    http://www.projectmagenta.com/pmoffsets.html

    Here it is offset 5528 bit 13 and NOT 5518:
    Cheers, Ralf
    www.b737ng.de

  5. #5
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Switzerland
    Posts
    39
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thumbs up

    Hi Trev and Ralf,

    Thank you very much for your answer. I will try the offset 5528.13, as well as to add the following lines into my MCP.


    Regards

    Pierre

Similar Threads

  1. ILS offset
    By edo17982 in forum lekseecon Q&A and Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 09-12-2010, 06:58 PM
  2. (A/P-P/RST),(A/T-P/RST),(FMC-P/RST) Offset
    By zirakonium in forum PMSystems
    Replies: 19
    Last Post: 02-21-2008, 02:46 PM
  3. Offset for DF 737-400
    By APAK in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 0
    Last Post: 09-24-2007, 10:32 AM
  4. QNH offset
    By bindook in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 2
    Last Post: 03-20-2007, 09:00 AM
  5. Offset again
    By lucas1971 in forum FS2Phidget Users
    Replies: 3
    Last Post: 12-09-2004, 01:49 AM