Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Australia
    Posts
    39
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Erratic values from rotary switch

    Hi Guys,

    I've recently re-wired some of the switches in my flight deck and one of these was the autobrake switch.

    I am using fs2Phidgets 4.2.9 and an 8/8/8 board at present on FS2004 (FS9)

    Now about 50% of the time when I select an autobrake setting eg 3, flightsim actually sets another value eg "off" or "1"....by switching to different values I eventually get the correct setting of 3....

    Now...having a look through fs2phidgets I can see that each click on the rotary produces an "ON" setting and an "OFF" for the previously set value...eg when going from autobrakes 1 to autobrakes 2, digital input 1 reports "OFF" and digital input 2 reports "ON" and so on this is good and consistently works....however in FS2004 when viewing the autobrake panel on the default B737 I observe that sometimes (about 50% of the time) the autobrake knob moves erratically and sets the wrong autobrake value...i.e if I select autobrakes 3 it may go to 1 or OFF or whatever in a random erratic fashion even through the correct digital output has been triggered as observed through fs2phidgets...

    I'm suspecting maybe some "noise" from the rtorary switch but then why when I view it though fs2phidgets does it consistently look like the correct digital output is being activated . ????

    Has anybody else encountered this problems ????

    Cheers,
    Luke

  2. #2
    25+ Posting Member pylet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North Pole, Alaska
    Posts
    74
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Erratic values from rotary switch

    Yes, I too have this issue and haven't been able to find a fix yet.
    Lyle Kirgan
    B737NG SSTD Owner

Similar Threads

  1. Rotary Switch As A Pot
    By ian@737ng.co.uk in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 03-08-2011, 01:44 AM
  2. 12 volt rotary on off switch?
    By Drewsta in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 11-04-2010, 12:42 AM
  3. What to look for in a rotary switch
    By drum4no1 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 04-15-2010, 09:48 AM
  4. Interfacing Rotary knobs used to increase values
    By baw536 in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 12-30-2009, 07:33 PM
  5. Rotary Switch for GA Starter
    By colt45 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 02-13-2009, 05:40 PM