Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    278
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Radio Contact v4

    Hi,

    Is anyone using this software. I usually fly off-line and was looking for a better ATC package than the stock MSFS one and read a few reviews on this product. Thought I'd check with you guys to see what exerience you have with this product. Does it work well flying off-line? Any inof greatly appreciated. I use the PMDG 737NG so that shouldn't be a problem.

    Thanks

    Rob

  2. #2
    Boeing 777 Builder


    Kennair's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    795
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Rob,

    Yep, use it and love it. Works for both FS9 and FSX and can run on a network PC so ATC can come from your headset while aircraft sounds come to speakers from the main PC. It's quite sophisticated and is worlds above the stock ATC but requires a bit of reading to get it right. Forum support is also good if you have problems. I have even used it in conjunction with online ATC, however it can result in clashes and I found I'd drifted into online controlled airspace without clearance. Online controller wasn't happy!

    Highly recommended particularly if you prefer to fly off-line. And no I'm not affiliated with Radar Contact in any way. Head on over to the forum on Avsim and read about it.

    Ken.
    Opencockpits | Aerosim Solutions | Sim-Avionics | P3D | FDS | FTX | AS16 | PPL | Kennair


  3. #3
    500+ This must be a daytime job mpl330's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Yorkshire - UK
    Posts
    513
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thumbs up

    Agree totally with what Ken said - its a must have if you don't want to fly online.

    Cheers
    Mike

  4. #4
    75+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Sydney Australia
    Posts
    144
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I too must agree with the above replies.
    I've been using Radar Contact since ver1.1 and it really is a great piece of work.

    Paul

  5. #5
    75+ Posting Member Tony's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Strijen (NL)
    Posts
    99
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi,

    How to set transponder with RADAR CONTACT ?

    I fly a 737 sim with full PM set but I have no communication pedestal.

    Tony

  6. #6
    Mounty,
    Yup it definitely is good to go and very close to actual ATC. Have fun with it.

    Tim
    A340
    Canada

  7. #7
    Boeing 777 Builder


    Kennair's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    795
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Tony,

    The Transponder is automatically set in FS once you acknowledge ATC with the initial clearance, however I'm not sure how it will interact with PM.

    Ken.
    Opencockpits | Aerosim Solutions | Sim-Avionics | P3D | FDS | FTX | AS16 | PPL | Kennair


  8. #8
    75+ Posting Member Tony's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Strijen (NL)
    Posts
    99
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Ken,

    Without RC4 all was going auto (ini.file settings of PM).
    Com and transponder changed when acknowledged.

    After installing RC4 only com changes auto.

    RC4 now keeps on nagging for setting the code and quits after a while.

    Kind regards
    Tony

  9. #9
    Boeing 777 Builder


    Kennair's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    795
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Maybe a search of the RC forum on Avsim will reveal something or contact John Dekker directly via the RC website. I suspect he doesn't use PM either but may know of others who have solved it.

    Best of luck,

    Ken.
    Opencockpits | Aerosim Solutions | Sim-Avionics | P3D | FDS | FTX | AS16 | PPL | Kennair


  10. #10
    500+ This must be a daytime job mauriceb's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Gravenhurst, Ontario
    Posts
    544
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by Tony View Post
    Hi,

    How to set transponder with RADAR CONTACT ?

    I fly a 737 sim with full PM set but I have no communication pedestal.

    Tony

    You can set the transponder on the CDU Nav Radio screen.

    Maurice

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Radar Contact 5
    By Per Alm in forum General Microsoft Flight Simulator 2004 (FS9)
    Replies: 3
    Last Post: 12-09-2011, 08:42 AM
  2. REX and Radar Contact 5
    By Per Alm in forum General Microsoft Flight Simulator 2004 (FS9)
    Replies: 0
    Last Post: 05-07-2009, 04:52 PM
  3. radar contact
    By Mr. Midnight in forum General Microsoft Flight Simulator 2004 (FS9)
    Replies: 18
    Last Post: 04-12-2009, 11:22 AM
  4. Radar contact RC4
    By Jackpilot in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 8
    Last Post: 03-01-2008, 12:06 PM
  5. No contact??
    By 737NUT in forum F/E General Q & A
    Replies: 4
    Last Post: 03-09-2007, 09:50 AM