Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Germany
    Posts
    23
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    What about the Airbus Software

    Hi all

    > What about the Airbus Software

    Anyone using it ??

    After some tries i still got the speed - anomalies with the FCU ( Newest Build )
    Can somebody confirm this....or is this only me ??

    regards
    Mario Görs

  2. #2
    300+ Forum Addict luisgordo's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Houston, TX
    Posts
    304
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Mario,

    There are many issues with the PM Airbus software that still have not been addressed. It would be nice if we could keep all our findings together. You can find a list of open bugs/issues/requests in the following thread.

    http://www.mycockpit.org/forums/show...2755#post52755

    Please feel free to add your findings to the list.
    Thanks!
    Luis Gordo
    Instructor StationTM - www.iStationGordo.com

  3. #3
    Executive Vice President, MyCockpit


    Matt Olieman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocala, FL USA
    Posts
    3,163
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Mario,
    What specific speed anomalies are you having. I've been playing around with my new EFIS/FCU from Engravity, and did not have any speed control problems.

    How did you have it set up?

    Matt O.

  4. #4
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Germany
    Posts
    23
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Matt

    > I've been playing around with my new EFIS/FCU from Engravity

    Hay that must be a great feeling........

    I am awaiting today my new Engravity Boeing Style FMC 747
    UPS told me the arrival for today ....so i can feel with you.

    Therefor - i am not using any other Hardware yet.

    Mostly short before goeing into Glid and under 10000 feet i set my FCU and
    switch to manual speed lets say from the limit 250 kn to 220 kn.
    The speed shortly stays und than running up pretty fast to elswhere.
    Maybe this has to do with that Speed / Mach thing that was said otherwhere.

    The stupid thing is:
    I think most Code parts are overtaken from the Boeing Software because a lot things a similar here.
    But i have NO SUTCH PROBLEMS WITH THE BOEING SOFTWARE and all my PC`s and Conections and Systems ( Windows XP , Vista ) are the same for that.

    If i am on manual Speed ( speaking about the Airbus Software here )
    watching the Speed goes up , and allways pushing the Speed Knop up and down fast
    ( only 1 kn is needed therefor ) the Speed goes softly down to the point i set it.
    But only if i play with the speed Knop in manual Speed. Isn`t that curios ??

    I would give a lot for some help here because it`s not better with the newest Builds
    and i have this prob since the beginning with FSX and can not understand why this happens.
    As i see no other People focusing that Prob it looks like i am the only one..........
    can`t belive.

    regards
    Mario Görs

  5. #5
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Germany
    Posts
    23
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hay ,

    no help here...........o man i am stand allone here !!

    Bay the way:

    Had my first flight with my today arrived 747 Style FMC
    No Problems at all wonderful flight and Landing
    and it`s an amazing feeling to handle the FMC parts
    with the FMC Engravity Hardware.

    So i can`t understand why i am having sutch Probs with the Airbus Software.

    cheers
    Mario

  6. #6
    300+ Forum Addict luisgordo's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Houston, TX
    Posts
    304
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Well, PM Airbus has always been behind the Boeing one in terms of development... I hope we don't have to wait TOO much to see it catch up...
    Luis Gordo
    Instructor StationTM - www.iStationGordo.com

Similar Threads

  1. Airbus Software Questions
    By Buddym in forum Dodiano's Airbus Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-11-2009, 03:34 PM
  2. Airbus software
    By mnovak22 in forum Dodiano's Airbus Forum
    Replies: 14
    Last Post: 03-06-2009, 06:37 AM
  3. Airbus Software Idea Suggestions Please
    By nexiss in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 8
    Last Post: 05-31-2008, 05:17 AM
  4. Bargain AST software for Airbus builder
    By David Rogers in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 8
    Last Post: 02-20-2008, 11:23 AM
  5. China Eastern Airlines Jiangsu Ltd installs Airbus' LOMS software tool
    By Airbus RSS News Feed in forum Airbus Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-28-2006, 05:41 AM