Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    10+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    CARMEL VALLEY CA.
    Posts
    23
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mycockpit.org Sim Pit Builder, With Frustration's

    Hello,

    I Am Looking For Someone Who Does In Home Cockpit Set Up Installation / Tweeking. I Currently Have A System That I Have Set Up With The Following.
    < 6 ' Screen With Dlp Proj. For Exterior View's.
    < 3- 20" Lcd Screen's Mounted In The Cockpit For Instrument View's.
    < 6 Goflight Modules For Control's Mounted In Cockpit.
    < Trip. Head To Go Box.
    < Thrustmaster Hotas
    < Saitek Pedal's
    < Natural Point Vector Motion Camera For Exterior View's
    < Buttkicker 1000 Watt Amp. To Drive L.f.e ( Low Freq. Emitter's) For Force Feed Back In The Pit.
    < High End Pc From Alienware With Sli Tech. Dual Proc. 2 Gig Extra Low Latency Mem. Etc.
    < 5.1 Logitec Surrond Sound System.
    < Vox-atc Interactive Air Traffic Control

    This Is Not A Small Project, Many Hour's , $$$$$$, Invested.

    I Have An Entire Room In My Home Deicated To My Sim Project, I Wish To Use The Sim To Help Me Stay Current On "private Pilot" Aviation Procedure's - Instrument Flow Pattern's Etc.

    What's My Point?

    I Know Enough About The Equipment Listed Above To Set It Up And Make It Work. However I Cannot Seem To Get All The Component's Dialed In Properly. Ie: Problem's With Sli Tech. And Setting's, Getting Fsx And Fs9 Screen's Set The Way I Want , Ie: Instr. View's Saved On The 3 Lcd Screen's When Closing A Flight. Basically, I Know Enough To Frustrate My Self Trying To Dial This In.
    Soooo, Does Anyone Know Of Someone (company) That Will Go To Someone's Home To Do This Type Of Set Up Work?
    They Must Be Very Adept In Fsx , Fs9 Tweeking, Multi Monitor Config, Etc. My Main Issue Is View's And Cockpit Instr. How To Config. Custom Panel's To Save And Load Up Properly On The 3 20" Lcd Screen's In The Cockpit.

    I Live In Northern Ca. Approx. 2 Hour's South Of San Francisco.

    I Was Very Pleased To Find Your Site!!!!!

    Kind Regards

    Dennis Orsag
    "VENOM 359ES"

  2. #2
    150+ Forum Groupie magicaldr's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK, Surrey
    Posts
    168
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    While I don't know of anyone who can do this for you (being in the UK) I am sure some of the regulars will be able to offer you advice. Just thought I would pop up and welcome you to the site, nice to have another GA pilot. (Although sounds like your setup leaves mine standing.)


    FSX | Piper Warrior | GoFlight

  3. #3
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hey,

    It sounds to me that you just have taken on way to much at one time.

    The best thing for you to do is concentrate on one "Problem" at a time. this will eliminate the needless Heart attacks that occur when to many things go wrong at one time.

    Maybe if you start with one issue, describe it to us, we can help you step by step.

    Unless someone live in Northern California, I don't think your going to find any companies that will do this for you for anything less then an arm and a leg.

    Give us a try, and let us know how we can help one little issue at a time.

    Best regards,

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  4. #4
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Saskatchewan,Canada
    Posts
    251
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I'm too far from you to be of much help,, but I do know something about frustration.

    Since I've started this insane hobby,, I've been constantly frustrated ! That's why it feels so good when something goes right !

  5. #5
    10+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    CARMEL VALLEY CA.
    Posts
    23
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mycockpit.org

    Quote Originally Posted by spitfire9 View Post
    I'm too far from you to be of much help,, but I do know something about frustration.

    Since I've started this insane hobby,, I've been constantly frustrated ! That's why it feels so good when something goes right !
    HELLO,
    NICE TO HEAR FROM YOU , AND TO KNOW IAM NOT ALONE!!!!!!
    "VENOM 359ES"

  6. #6
    Executive Vice President, MyCockpit


    Matt Olieman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocala, FL USA
    Posts
    3,163
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I agree with the guys above, we'll gladly help. Give it to us one step at a time.... We've all gone through this, and you're right, "You're not alone"

  7. #7
    10+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    CARMEL VALLEY CA.
    Posts
    23
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mycockpit.org

    Quote Originally Posted by MattO View Post
    I agree with the guys above, we'll gladly help. Give it to us one step at a time.... We've all gone through this, and you're right, "You're not alone"
    HELLO MATT,

    THANK'S FOR THE OFFER OF HELP! THIS SITE IS GREAT!!!! I THINK I WILL FINALLY BE ABLE TO SOLVE SOME OF MY SIM PIT WOE'S.

    KIND REGARDS
    "VENOM 359ES"

  8. #8
    10+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    CARMEL VALLEY CA.
    Posts
    23
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mycockpit.org

    Quote Originally Posted by MattO View Post
    I agree with the guys above, we'll gladly help. Give it to us one step at a time.... We've all gone through this, and you're right, "You're not alone"
    HELLO MATT,

    MY CPU HAS SLI TECH. (DUAL GPU'S NVIDEA 7800GTX KO) I CURRENTLY CANNOT USE THIS SETTING AS IT WILL CAUSE THE 3 20" LCD MONITOR'S I USE FOR INSTRUMENT DISPLAY TO GO BLANK. DO YOU HAVE ANY IDEA HOW TO USE SLI SETTING'S WITH MULTIPLE MONITOR'S?
    I DO HAVE A MATROX TRIPLE HEAD TO GO BOX , HOWEVER IM NOT SURE I HAVE IT CONFIGURED PROPERLY?
    I WOULD LIKE TO LOAD HIGH QUALITY GRAPIC PANEL'S FOR VARIOUS AIRCRAFT ON THE 3 20" LCD'S , WHILE VIEWING THE EXTERIOR VIEW'S ON MY 6X6' SCREEN VIA THE DLP PROJECTOR.
    WHERE CAN I PURCHASE HIGH QUALITY CONFIGURABLE PANEL'S THAT WILL WORK WITH FS9 OR FSX. I HAVE TRIED PROGRAM'S LIKE PANEL BUILDER FOR FS9 , HOWEVER IT IS VERY COMPLICATED AND DIFFICULT TO PROGRAM.

    KIND REGARDS
    "VENOM 359ES"

  9. #9
    Executive Vice President, MyCockpit


    Matt Olieman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocala, FL USA
    Posts
    3,163
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Dennis, I know you directed this question to me, but when it comes to this subject, there are many others with much more expertise then me. So I'll ask them to respond please

  10. #10
    300+ Forum Addict Rodney's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Colorado Springs, CO USA
    Posts
    370
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Dennis,
    Please don't use caps lock exclusively.
    Quote Originally Posted by DENNIS ORSAG View Post
    MY CPU HAS SLI TECH. (DUAL GPU'S NVIDEA 7800GTX KO) I CURRENTLY CANNOT USE THIS SETTING AS IT WILL CAUSE THE 3 20" LCD MONITOR'S I USE FOR INSTRUMENT DISPLAY TO GO BLANK. DO YOU HAVE ANY IDEA HOW TO USE SLI SETTING'S WITH MULTIPLE MONITOR'S?
    FS9 & FSX are not SLI capable programs. Given that, you will not be able to use the combined SLI capability. Perhaps you could try removing the SLI connector and use them both independently. 1 For projector & 1 for TH2Go and instruments. You will have to experiment, as I do not have this capabilty to test. There are other builders that use a multiple of video cards in one machine and have done this, so its do-able.

    Quote Originally Posted by DENNIS ORSAG View Post
    WHERE CAN I PURCHASE HIGH QUALITY CONFIGURABLE PANEL'S THAT WILL WORK WITH FS9 OR FSX. I HAVE TRIED PROGRAM'S LIKE PANEL BUILDER FOR FS9 , HOWEVER IT IS VERY COMPLICATED AND DIFFICULT TO PROGRAM.
    Some builders use a program from Project Magenta & there are others. You may just try using your native panel instruments.
    Rodney -
    Real 727-200 pit
    Last Flown as N392PA
    FS9

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. A new builder!
    By Grind and Click in forum Welcome to MyCockpit New here? Introduce Yourself!
    Replies: 5
    Last Post: 04-14-2011, 12:47 PM
  2. A new builder
    By fweinrebe in forum Welcome to MyCockpit New here? Introduce Yourself!
    Replies: 4
    Last Post: 05-18-2008, 10:18 AM
  3. New 737 Builder
    By marius in forum Welcome to MyCockpit New here? Introduce Yourself!
    Replies: 10
    Last Post: 08-01-2007, 05:07 AM
  4. For the GA sim builder
    By W9XE/Project777 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 1
    Last Post: 07-26-2007, 12:36 AM
  5. Another builder...Hello!
    By lnola in forum Welcome to MyCockpit New here? Introduce Yourself!
    Replies: 3
    Last Post: 06-13-2007, 05:07 AM