Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Jönköping, Sweden
    Posts
    62
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Smile Avionics Sound in PM Sounds

    I am using PM Sounds with FSX and the default 737 800.

    When i switch off the master battery switch the avionics sound keeps playing.

    Is there a way to have it stop playing when the battery is turned off, or is it something else that triggers the avionics sound to stop?

    I appreciate any help offered.

    Thanks.

    Regards
    Benja

  2. #2
    300+ Forum Addict BlackWidow's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tehacahpi CA, USA
    Posts
    498
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I have no idea how a real plane works but is it maybe the avionis switch that needs to be turned off?
    Mike G.

  3. #3
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mike you are right....
    PM is emulating most of the aircrat sysytems
    Which means that the battery is not the ultimate switch
    you may have the battery ( batteries actually) off and power can still be supplied to all systems by...the APU, the Ground power Unit, Engine one Gen, enginetwo Gen. or both..
    On an airliner Batteries are more of a backup than a power source.

    If you want a realistic behaviour you have to use all the available soft, working all together
    ie: Glass cockpit, MPC, FMC, PM systems...

    That could be the source of your problems....
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  4. #4
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Yeah, when the Learjet BATT switches are turned on, no sounds but when I press the AVIONICS MASTER I get the sounds of the avionics, and I have not got anything but MSFS and PMRJ, + PM Sounds. I think that is pretty realistic.
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  5. #5
    25+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Jönköping, Sweden
    Posts
    62
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Talking Ok, good answers

    Thanks for the input guy's.

    I will have a look through the FSUIPC settings and assign a button to the Avionics master.

    It must just be that the default FSX 737 is a little different, as i have both engines shutdown, the APU off and the battery off and there is still power that PM Sounds sees somehow.

    Regards
    Benja

  6. #6
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    You will find i t is the Master Avionics that will do the trick.
    Bob Reed

  7. #7
    New Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Greensburg,PA
    Posts
    4
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Exclamation Ams

    I have no clue. Hey, does anyone know where the Avionics Master switch is in the FSX 737-800? I can't find it. I'm using the Cold and Dark cockpit add-on and my radios, autopilot, and autothrottle are not working. I need some help! Thanks.

  8. #8
    25+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Jönköping, Sweden
    Posts
    62
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Question Avionics

    Quote Originally Posted by kristiants1 View Post
    I have no clue. Hey, does anyone know where the Avionics Master switch is in the FSX 737-800? I can't find it. I'm using the Cold and Dark cockpit add-on and my radios, autopilot, and autothrottle are not working. I need some help! Thanks.
    I don't think there is an Avionics switch modelled in the default FSX 738 panel.

    I created a button layout in Wide Client and then assigned te Avionics Master function to one of those buttons. That way i can turn on and off the Avionics Master.

  9. #9
    New Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Greensburg,PA
    Posts
    4
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Microsoft FSX

    Did you mean 737, SAS541? And by the way, what is Wide Client? Can you download it free? If so, where do you get it?

  10. #10
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Wide Client is not free, it is software used allowing you to run different flight sim applications on seperate computers in a LAN.

    For example. Active Sky (weather program) (VATSIM, IVAO) other flightsim utilities, and allows them to not have to run on the flightsim PC.
    ________________________
    Trevor Hale

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. PM Sounds roll sound?
    By P3Ron in forum PM and FS
    Replies: 0
    Last Post: 09-27-2010, 09:18 PM
  2. X-Plane Thunder Sound addon sound pack
    By Padraig in forum General X-Plane (Laminar Research)
    Replies: 4
    Last Post: 12-12-2009, 06:24 AM
  3. SIOC SOUND: How to make a looping sound?
    By stabell in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 10-29-2008, 07:27 PM
  4. Avionics sound
    By sas550 in forum PM General Q & A
    Replies: 5
    Last Post: 06-02-2007, 09:54 AM
  5. some sounds not working with new sound files,
    By steve diamond in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 2
    Last Post: 07-21-2006, 07:57 PM