Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Vasfmc

  1. #1
    300+ Forum Addict BlackWidow's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tehacahpi CA, USA
    Posts
    498
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Vasfmc

    Anyone ever used or heard of this http://vas-project.org/vasfmc-flight...ment-computer/ Its free, uses FSUIPC and WideFS so I am going to download it and give it a try.
    Mike G.

  2. #2
    25+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Jönköping, Sweden
    Posts
    62
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mike,

    I use vasfmc with my setup. I don't have a pit yet, but do have multiple screens and pc's.

    version 1.10 is ok, but the new aplha testing version 2.05a is much better, as it has the possibility to look like a boeing or airbus CDU/FMC.

    It seems to work really well using widefs and you can update it from navigraph as well with the latest Airac.

    ______
    Benja

  3. #3
    300+ Forum Addict BlackWidow's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tehacahpi CA, USA
    Posts
    498
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I tired it out and it does seem quite good. the only thing i have not found is if there is keyboard commands for it. It would be awsome to be able to use it with out using the mouse. I did not know that it was updatable with navigraph i will defintly update it with the latest cycle. It does work great over wideFS too. Thanks
    Mike G.

  4. #4
    25+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Jönköping, Sweden
    Posts
    62
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mike,

    Isn't there some kind of mouse to key software available that you could use? I think i remember seeing something on the site i downloaded FSUIPC from.

    I am thinking about getting my hands on an old Point of Sale terminal with a touch screen and using it on that, as most of the more recent ones can run XP.

    It works great for holds as well. I recevied 2 different holds last week during a Vatsim flyin and vasfmc handled them really well.

    _______________
    Benja

  5. #5
    300+ Forum Addict BlackWidow's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tehacahpi CA, USA
    Posts
    498
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    It is called Key2Mouse.. http://www.wideview.it/key2mouse.htm I have never used it but I know there are memebers of this fourm who do use it. Its something I might try once I am closer to building that portion of my sim.
    Mike G.

  6. #6
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mike

    Are you still working toward the LJ45 now?
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  7. #7
    300+ Forum Addict BlackWidow's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tehacahpi CA, USA
    Posts
    498
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Since i have not actually started work on any particular sim yet I am keeping all of my options open. I still favor the CRJ or the LJ45 and another option which i am pursuing so we shall see.
    Mike G.

  8. #8
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Graz
    Posts
    8
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi,

    Actually you can control various items via FSUIPC offsets. The next version will contain even more controls.

    regards, Alex

    Quote Originally Posted by BlackWidow View Post
    I tired it out and it does seem quite good. the only thing i have not found is if there is keyboard commands for it. It would be awsome to be able to use it with out using the mouse. I did not know that it was updatable with navigraph i will defintly update it with the latest cycle. It does work great over wideFS too. Thanks

  9. #9
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level mhserrano's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Portugal
    Posts
    9
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Airbus

    Hi to everyone,

    I use and apreciate very much vasFMC, because these software have PFD, ND and MCDU displays who makes it suitable to fly an A320 pit like mine.

    You have keyboard controls, just put mouse pointer over ND display for example, and click right mouse button. It will appear context menu for that display with keyboard shortcuts inside parenthesis, like [V] to switch on-off VOR information.

    There is informaion also on the software documentation.

    I use these program with my IOcards (opencockpits) electronics, assigning switches and led´s via IOcards -> FSUIPC -> vasFMC

    Hope i´ve help you.

    Regards

    Marco Serrano

  10. #10
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Graz
    Posts
    8
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi,

    Btw, i would be really curious to see pictures of homecockpits using vasFMC.

    regards, Alex

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. OC Airbus mcdu + VASfmc
    By flatlandpilot in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 11-22-2009, 09:05 AM
  2. vasFMC on multiple computers
    By mnovak22 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 3
    Last Post: 10-02-2009, 04:38 PM
  3. VASFMC 2.0 Alpha 9 including MS FS and XPlane Support!
    By AlexW in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 4
    Last Post: 04-21-2009, 08:49 PM
  4. MCDU/VASFMC/Learjet Builders
    By ak49er in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2008, 06:31 PM
  5. Opencockpits A320 MCDU + vasFMC Integration
    By AlexW in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 11-11-2008, 02:48 PM