Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    Executive Assistant Geremy Britton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North,East England
    Posts
    1,574
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    PANEL ROTATION for PMDG

    i have just bought a glass instument panel that a monitor can be displayed behind to show the instruments. my new pmdg 737ng 700/800 i got for xmas will size the respective windows to size and area i want them but the monitor is slightly too thin and the bottom glass display goes off the bottom of the screen

    however wheni rotate the monitor lenthways you can fit them on but i cannnot get the movable unlockable panels in PMDG to rotate with my monitor. it doesn't look like this will owrk and i realy need to fit them on the panel this way up.

    can anyone give me any tips about this - if it is possible that would be great!

    (Hope everyone had a good christmas!)




    thanks, geremy

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    You could try using the video card software and rotate the image 90 degrees. That should work for you.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  3. #3
    Executive Assistant Geremy Britton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North,East England
    Posts
    1,574
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    how does that work -

    i was thinking of fs panel studio?

  4. #4
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    If you use an Nvidia video card, just right click on your desktop and choose 'NVIDIA Control Panel' and then choose 'Display/Rotate Display'.
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  5. #5
    10+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Petrolia Ontario Canada
    Posts
    11
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Panel problems

    Hi Geremy.

    Go to www.simviation.com

    search for this zip file.

    PDToot.zip

    If you take a little time, read and understand it.
    You will be able to open the aircraft panel.cfg file and resize the panels to fit your monitor.
    Best of luck
    Ron

  6. #6
    Executive Assistant Geremy Britton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North,East England
    Posts
    1,574
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    i'm afraid its not a case of resizing the panels to fit my monitor. i have bought a frame that has pre cut out squeres that the EICAS will be shown through but i can only get the screen to cover this area by turning the monitor sideways (otherwise i will have a gap at the bottom of the cut out panel)

    the problem is i cannot get the undocked panels from pmdg to rotate with screen sideways.

    perhaps i didn't explain my situation very clearly...

    more help??

  7. #7
    10+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Petrolia Ontario Canada
    Posts
    11
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi again Geremy

    Sorry about the confusion Geremy.
    I was looking at your problem from a whole different point of view.

    It seems you have me stumped!

    I'm going to think about it a bit and get back to you. Can't stand the thought
    of not being able to turn panels sideways!

    Hope I'm not up all night. LOL.

    I just had an epiphany!

    It seems you may just have to donate the current monitor to the wife and kids to play games on.

    See how easy it is to earn brownie points!

    Then when she thinks your such a nice guy go bye a monitor that fits the instrument panel, problem solved.

    All kidding aside that may be the only answer Geremy.
    I will continue to ponder.
    Ron

  8. #8
    500+ This must be a daytime job mpl330's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Yorkshire - UK
    Posts
    513
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Geremy,

    Isnt it the case that if you have your monitor physically turned on its side and then use your GPU settings to turn 90 deg then everything will appear the correct way up so you then dont need to rotate them anymore, just resize? Or am I still missing the problem ?

    Cheers
    Mike

  9. #9
    Executive Assistant Geremy Britton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North,East England
    Posts
    1,574
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    in fact that could be a possibility. are the GPU settings on the control panel in windows XP (not familiar with this.) I think there may be a possibility of turning the whole perspective of the monitor so everything is displayed rotated with the monitor so it will be right way up - then i just resize in FS.

    if you could just explain how to get and adjust the GPU settings i will give it a go!

    however i dont need the monitor turning just yet because this is my primary (only!) pc that runs flight sim and where i configure all settings etc. so i hope it isn't a permanent measure and can be adjusted back at any time. i don't think i would manage sitting at the sim programming with my head permanently sideways getting the view straight from the rotated monitor view


    thanks - you may have hit on something here!

    gez

  10. #10
    500+ This must be a daytime job mpl330's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Yorkshire - UK
    Posts
    513
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi,

    What Graphics card are you using?
    If you are using an Nvidia card then right click on your desktop, you should see Nvidia Display as an option, take this and select the screen you have attached, this will pop a new window and in these options near the bottom there should be something called NV Rotate - this lets you rotate your screen at the click of a button.... You may need to install some later drivers if you dont see this and are using an NV card...

    Cheers
    Mike

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. OC CDU vs PMDG CDU Panel
    By Delvos in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-2009, 04:07 AM
  2. Controling the PMDG 737 Overhead panel
    By mdeponeo in forum Welcome to MyCockpit New here? Introduce Yourself!
    Replies: 31
    Last Post: 09-11-2009, 05:11 AM
  3. CDU rotation
    By popeyus in forum PM Boeing FMC/CDU
    Replies: 5
    Last Post: 08-02-2009, 05:08 AM
  4. ELITE Pro Panel II Flight Console and PMDG MD-11
    By fulcrum_64th in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 1
    Last Post: 11-02-2008, 02:38 PM
  5. Rotation
    By phil. in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 2
    Last Post: 11-11-2007, 08:23 PM