Results 1 to 5 of 5

Thread: Aircraft ZFW

  1. #1
    150+ Forum Groupie PaulEMB's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    20 m N of RWY36R LEMD
    Posts
    200
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Aircraft ZFW

    Hi,

    Can anyone using the latest build tell me where PM Inst gets the aircraft nett and ZFW weights from?

    I have a good FS airfile, CDU type file. with all the correct data, but PM Inst does not show the nett or ZFW, hence GW, although the fual and load weights are shown correctly.
    Paul

    Project ERJ 145
    www.erj145sim.net

  2. #2
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Hamburg / Germany
    Posts
    182
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    yep I have the same question ...
    Visit my project on Facebook and become a fan www.facebook.de/homecockpit

  3. #3
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Do'nt you have to type it manually in the CDU, taking it from the aircraft doc or file ?
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  4. #4
    150+ Forum Groupie PaulEMB's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    20 m N of RWY36R LEMD
    Posts
    200
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi,

    I am not at the sim this week, but I'm pretty sure that even with the ZFW correctly input to the CDU, along with fuel weights from the file, and reserves, no ZFW appears in Instructor station.
    Paul

    Project ERJ 145
    www.erj145sim.net

  5. #5
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    If I am not mistaken it pulls it from the aircraft.cfg file. Whatever you have input there (EMPTY WEIGHT) Thats where the number comes from.

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

Similar Threads

  1. Which aircraft do you use with PM ?
    By Nick1150 in forum PM General Q & A
    Replies: 15
    Last Post: 01-19-2011, 03:00 PM
  2. New aircraft
    By Joe Cygan in forum Pilots Lounge - Let your Hair down
    Replies: 1
    Last Post: 10-13-2010, 12:28 PM
  3. Which Aircraft
    By flyfrank in forum PM General Q & A
    Replies: 3
    Last Post: 07-21-2008, 12:38 PM
  4. FSX 737 aircraft
    By super80 in forum PM General Q & A
    Replies: 5
    Last Post: 11-13-2007, 08:47 AM
  5. Embraer aircraft
    By ekezz in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-08-2007, 08:30 PM