Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    300+ Forum Addict manhattan's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Plymouth UK
    Posts
    338
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Throttle Clusters

    Hi.

    I have built a pair of throttles for my sim cockpit, but don't know how to incorporate the reverse thrust action? At the moment I simply press a button to actuate this, but it's not very realistic!

    Anyone with some know how?

    TONY UK

  2. #2
    300+ Forum Addict BlackWidow's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tehacahpi CA, USA
    Posts
    498
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    This was just discussed a little while ago do a search for this topic Im sure there is alot of info on this.

    I think if i remeber correctly that most builders are using a switch that when the reversers are pulled upwards it activates the thrusters.

  3. #3
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    A lot have gone the separate reverser route using axis assignment in FSUIPC. To me it wasn't worth the extra engineering and my quadrant is short on room for the mechanicals.

    Mine opens (closes) a leaf switch on #2 to engage them all.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  4. #4
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Saskatchewan,Canada
    Posts
    251
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I'm just finishing up a Convair 580 throttle quadrant that has seperate pots for the reversers.

    Right now the power levers are assigned through Fs2004 and the reverser pots are assigned through FSUIPC.
    Seems to work pretty good.

Similar Threads

  1. MD-83 Throttle Quadrant, Boeing 737-300 Throttle Quadrant
    By Chaser in forum Off Site Articles For Sale
    Replies: 0
    Last Post: 04-05-2010, 07:10 PM
  2. 747 throttle
    By Jake 747 400 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 8
    Last Post: 02-17-2009, 03:48 PM
  3. Throttle
    By Roger in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 11
    Last Post: 08-16-2008, 12:14 PM
  4. Throttle
    By cesarfsim in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 8
    Last Post: 06-23-2008, 11:20 PM
  5. Help for 767 throttle
    By cvar in forum Welcome to MyCockpit New here? Introduce Yourself!
    Replies: 3
    Last Post: 04-19-2007, 08:51 AM