Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hagstrom Question

    I have one of the Hagstrom boards that interfaces via the keyboard 6-pin mini DIN jack on the computer.

    If I were to use a USB adapter plug for this card, would the system recognize it as a game controller or another keyboard?

    As it is, I cannot use FSUIPC directly with this, but if I could get it in as a game controller I'd have direct access to FSUIPC.

    Anyone try this?
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  2. #2
    300+ Forum Addict BlackWidow's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tehacahpi CA, USA
    Posts
    498
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    BSW im not sure of the answer but another solution would be to use KeySim it is very easy to use. http://www.elliesystems.com/ just in case you did not have the link already

  3. #3
    Im 99% sure it would only be seen as a keyboard. I dont think it matters how its connected to the computer. The chip on the hagstrom encoder would still be selling itself as a keyboard.

    What model of board do you have?
    Gary

  4. #4
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    That's what I figured. I can't remember which one it is now, KE32 or 48 or similar. I'd have to look.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  5. #5
    150+ Forum Groupie andarlite's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Mississauga, Ontario, Canada
    Posts
    282
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mike

    Does your normal keyboard work with FSUIPC? If it doesn't, it should. The Hagstrom board that interfaces with your keyboard is just sending the keypresses to your computer as if you were typing on the keyboard. Do you see the keypresses that are generated by the Hagstrom on Notepad? If you answer yes to all of the above, then it should work.......... you don't need the USB adapter. Even if you were to get the USB adapter, your computer still wouldn't see it as a game controller, but as another keyboard.

    Regards,
    Henry

  6. #6
    1000+ Poster - Fantastic Contributor kiek's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,621
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi,

    Even as a keyboard you can have it to work directly with FSUIPC.
    In FSUIPC there is a Keys tab in which you can define what FSUIPC should do upon receival of a certain key-stroke...

    Nico
    Last edited by kiek; 11-23-2007 at 05:11 PM. Reason: forgot something

  7. #7
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Scotland
    Posts
    70
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I'm using a KE72 with PS2 connector (mini din) I've programmed the inputs as key not used by the sim like ctrl win g etc. then I go into the keys section of fsuipc and hit rescan (I think) then I flick the switch and assign like that. Good luck.

    Bill.
    My setup:
    pc 1: MSI K9NSli, onboard sound and lan, LC AMD 6400X2, 4096mb corsair 800ddr2, Pcie 7600GT with 32" lcd@1360x768
    pc 2:Asus mobo, onboard sound and lan, Athlon xp2800, 1.5gb pc4200, agp 4200Ti and 10.4" touchscreen lcd@1024x768
    pc 3:generic mobo, Athlon xp2400, 1gb 133 ram, agp Radeon 9200, pci Radeon 9250 with dual psone vga lcds @768x576
    Cougar, f16u, 7.1 sound, 4.1 sound, Trackir 4pro and vrf tfs seat pack.

  8. #8
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Sorry, I do have access via FSUIPC with the Hagstrom board. I was confusing myself with the K2M program using the Hagstrom board and the keyboard.

    I haven't experimented yet with using it directly with the aircraft model via FSUIPC. I'v been trying to use it with K2M, but the K2M program seems unreliable at times.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  9. #9
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Scotland
    Posts
    70
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I've not used k2m only k2l. however I believe k2m uses absolute screen positions so if the image moves at all you would have probs.
    My setup:
    pc 1: MSI K9NSli, onboard sound and lan, LC AMD 6400X2, 4096mb corsair 800ddr2, Pcie 7600GT with 32" lcd@1360x768
    pc 2:Asus mobo, onboard sound and lan, Athlon xp2800, 1.5gb pc4200, agp 4200Ti and 10.4" touchscreen lcd@1024x768
    pc 3:generic mobo, Athlon xp2400, 1gb 133 ram, agp Radeon 9200, pci Radeon 9250 with dual psone vga lcds @768x576
    Cougar, f16u, 7.1 sound, 4.1 sound, Trackir 4pro and vrf tfs seat pack.

  10. #10
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    No, the panels don't move. I have several things programed using the K2M, but while they worked when tested, some functions don't work when in actual use.

    It's as though some of the programming was lost. But when I open the K2M text file, it's all there though. It just doesn't always work.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

Similar Threads

  1. More Hagstrom success!
    By David Rogers in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 9
    Last Post: 01-07-2008, 12:31 PM
  2. Hagstrom Key72
    By mimmonick in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 8
    Last Post: 06-23-2007, 06:27 AM
  3. hagstrom encoders
    By bindook in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 5
    Last Post: 05-19-2007, 06:00 PM
  4. New Hagstrom Card
    By tunatuk in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 2
    Last Post: 04-11-2007, 12:15 AM