Results 1 to 5 of 5

Thread: Engine start

  1. #1
    150+ Forum Groupie sas550's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Engine start

    Does anyone know wich command to use in fsuipc for setting the fuel levers on/off separately in FS? I have pmsystems but I haven't started with the overhead yet and it seems abit of an overkill to use pmsys just for the engine start.
    Regards Anders Eriksson


    www.simcockpit.se

    FS9

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Anders it is called (Toggle Fuel Engine 1) or Engine 1 toggle fuel something like that.

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  3. #3
    150+ Forum Groupie sas550's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Yes that's what I also thought. But the levers on the FS 737 doesn't move by using that command. However if the levers are in "on" position the engine starts after spooling it up and giving that command. But if the levers are in "off" position nothing happends when using the same command.
    Regards Anders Eriksson


    www.simcockpit.se

    FS9

  4. #4
    150+ Forum Groupie sas550's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Found out that the mixture 1/2 incr/decr command in fsuipc took care of my prob.
    Regards Anders Eriksson


    www.simcockpit.se

    FS9

  5. #5
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Ahhh, I use the fuel toggle on mine and seems to work for me, but then again I am not using the 737 LMAO

    Glad you got it sorted..
    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

Similar Threads

  1. fsx 737-800 engine start
    By UKV1342 in forum General Microsoft Flight Simulator 10 (FSX)
    Replies: 2
    Last Post: 02-02-2011, 05:17 AM
  2. Engine Start Switches
    By gokhotit in forum Phidgets & Cockpit Simulator Builder
    Replies: 7
    Last Post: 11-07-2010, 11:39 AM
  3. engine start switches
    By Steve A in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 3
    Last Post: 05-27-2010, 12:05 AM
  4. engine start
    By Mac in forum MyCockpit Member Meetings
    Replies: 2
    Last Post: 01-28-2009, 06:36 AM
  5. Engine start
    By 3202b in forum Dodiano's Airbus Forum
    Replies: 4
    Last Post: 03-02-2007, 05:33 AM