Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: FSUIPC question

  1. #1
    500+ This must be a daytime job 737NUT's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Indianapolis, IN
    Posts
    778
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    FSUIPC question

    I have my 737 reverser levers on microswitches. I can't seem to find in fsuipc where i can assign a button press from a joystick to activate the reverser's till released. Any ideas?
    Thanks,
    Rob

  2. #2
    300+ Forum Addict ak49er's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Big Lake, Alaska
    Posts
    323
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Seems Simple

    I believe that you would open FSUIPC using the Modules tab, then select button and switches, and adjust from there, you may have to disable your settings for that key press or joystick assignment in MSFS.

  3. #3
    500+ This must be a daytime job 737NUT's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Indianapolis, IN
    Posts
    778
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by ak49er View Post
    I believe that you would open FSUIPC using the Modules tab, then select button and switches, and adjust from there, you may have to disable your settings for that key press or joystick assignment in MSFS.
    I tried the buttons tab and in the pull down menu there is no option for reverse. Everything else under the sun is there but not what i need.

  4. #4
    MyCockpit Support Staff


    Westozy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,485
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    My reverser switch commands "F2" when it makes, enabling reverse and then it commands "F1" when the switch is released, this works good!

    Gwyn

    737NG using Prosim737, Immersive Calibration Pro, Aerosim Solutions motorized TQ & cockpit hardware, CP Flight MCP & FDS SYS1X, SYS2X & SYS4X, FDS PRO FMCs, AFDS units & Glarewings, Matrix Orbital ELEC display, Pokeys Landing & Cruise alt display, Buttkicker Gamers, 3 x BenqMW811ST projectors with a Matrox Th2Go
    http://www.aerosimsolutions.com.au
    Supporter of MyCockpit.org, please join me in donating!!!

  5. #5
    150+ Forum Groupie sas550's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by Westozy View Post
    My reverser switch commands "F2" when it makes, enabling reverse and then it commands "F1" when the switch is released, this works good!

    Gwyn
    But does it work for separate engine?
    Regards Anders Eriksson


    www.simcockpit.se

    FS9

  6. #6
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I don't know if that method will work for separate reverser controls, but it might. For individual reverser function axis assignment is usually used.

    Mine use the F2 assignment trick too. There is only one switch and it's all or nothing.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  7. #7
    Executive Vice President, MyCockpit


    Matt Olieman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocala, FL USA
    Posts
    3,155
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Correct me if I'm wrong, but as far as I know, there is no way to reverse engines separately at least with FS9.

    If there is a way, I would certainly like to know

  8. #8
    500+ This must be a daytime job 737NUT's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Indianapolis, IN
    Posts
    778
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Matt,
    FS9 does support seperate engine thrust thru the 'axis' asignment only. 0 to -4039 is reverse.

    I could easily program a button to give full reverse thrust thru SIOC but that would require running the wires to another card outside the TQ i have. Trying to keep it neat this time.

  9. #9
    Executive Vice President, MyCockpit


    Matt Olieman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocala, FL USA
    Posts
    3,155
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Sorry, should of been more specific in my comment. I was thinking more in relation to key strokes.

  10. #10
    500+ This must be a daytime job 737NUT's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Indianapolis, IN
    Posts
    778
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by MattO View Post
    Sorry, should of been more specific in my comment. I was thinking more in relation to key strokes.
    Through SIOC you could program buttons to do what you need no problem. I did that in my old sim, micro switches activated seperate reverse by sending -4000 to the throttle axis when i pulled the reverse levers.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. FSUIPC QUESTION.
    By manhattan in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 04-08-2010, 09:13 AM
  2. Aerosoft MCP 747 - Question - FSUIPC
    By markusr in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 0
    Last Post: 02-20-2010, 12:11 PM
  3. Quick FSUIPC Question
    By AlexJ in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 08-15-2009, 01:35 PM
  4. Yes, another FSUIPC question
    By visualchaosfx in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 04-02-2009, 10:53 AM
  5. FSUIPC.ini question
    By rottenlungs in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 03-24-2009, 12:17 AM