Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    4
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Toggle switches to momentary switches?

    I wanna start building a smaller scale cockpit and start with a lower panel of the cessna.
    how do i convert the toggle switches to momentary switches?
    i searched the net and found a solution with relays, is
    there any smaller components i can use?
    i have a 32 input USB controls interface to start with.

  2. #2
    MyCockpit Support Staff dodiano's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    El Salvador
    Posts
    991
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Airbus

    Hi Payrick,

    Actually some interfaces let you proggram that function from within the software, also I think FSUIPC has that function can someone back me up here please??

  3. #3
    500+ This must be a daytime job JBaymore's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Wilton, New Hampshire USA
    Posts
    661
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by dodiano View Post
    Hi Payrick,

    Actually some interfaces let you proggram that function from within the software, also I think FSUIPC has that function can someone back me up here please??
    Yup FSUIPC has that function.

    But personally I think that is would be better to convert externally to the main PC. While FSUIPC may change the continuous string of repeat pulses into a single event... all those continuing data pulses (like maybe on a landing or nav light) have to be continually scanned for "state change"..... and that HAS to take some processor cycles and also have data running on the USB buss taking up "space" from other units.

    More efficient to change it into a single pulse via an appropriate interface card and be done with it.

    Ther is also a way to wire up a capacitor to take advantage of the charge/discharge pattern...... but to me that is a waste of time since interface cards for this are NOT that expensive.

    best,

    ................john

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    4
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by JBaymore View Post
    Yup FSUIPC has that function.

    But personally I think that is would be better to convert externally to the main PC. While FSUIPC may change the continuous string of repeat pulses into a single event... all those continuing data pulses (like maybe on a landing or nav light) have to be continually scanned for "state change"..... and that HAS to take some processor cycles and also have data running on the USB buss taking up "space" from other units.

    More efficient to change it into a single pulse via an appropriate interface card and be done with it.

    Ther is also a way to wire up a capacitor to take advantage of the charge/discharge pattern...... but to me that is a waste of time since interface cards for this are NOT that expensive.

    best,

    ................john
    Ok, thanks for the advise!
    i have looked at the simkits multicontroller for about $165.
    that sound a bit expensive to me but it also lets you connect some gauges. but of course it cost to build a simulator.

    paid $33 for this 32 input (28 button + axis) but its a simple joystick interface.
    if anyone can recommend any other interfaces it would be great!
    im gonna try to start with a low budget and if my interest in this continues i can spend some money.
    thanx!

  5. #5
    300+ Forum Addict RobiD's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    433
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    FSBus is great. www.fsbus.de

    Easy to build your self using toner transfer method.

  6. #6
    500+ This must be a daytime job JBaymore's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Wilton, New Hampshire USA
    Posts
    661
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I utilize at this time, a number of Phidgets interfaces (which are great) and two Hagstrom KE-72 keyboard encoders (which are also excellent). Depends on what you are trying to do.

    best,

    .................john

Similar Threads

  1. Airbus switches - momentary or toggle?
    By ryanf in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 23
    Last Post: 08-11-2016, 03:52 AM
  2. toggle switches to fs9
    By smartarze in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 29
    Last Post: 09-08-2009, 04:43 PM
  3. Ebay Toggle Switches?
    By autocadplease in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 13
    Last Post: 03-21-2009, 04:37 PM
  4. Toggle Switches
    By colaboy in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 6
    Last Post: 12-08-2008, 06:40 AM
  5. momentary switches and assignments
    By Marnix MFS in forum FS2Phidget Users
    Replies: 8
    Last Post: 09-18-2008, 10:05 AM